Energinet.dk åbner op for solcellepulje i foråret

KORT NYT: Fra 16. marts 2015 kan privatpersoner, boligforeninger og solcellelav søge om forhøjet pristillæg til nye solcelleanlæg. Det oplyser Energinet.dk i en pressemeddelelse.

Energinet.dk åbner 16. marts 2015 kl. 10.00 op for en solcellepulje, hvor ansøgere kan søge om forhøjet pristillæg til nye solcelleanlæg. Der er mulighed for at søge i fire forskellige underpuljer, og ansøgningerne behandles efter ”først-til-mølle-princippet”.

Ifølge afdelingsleder Louise Rønne Christensen er der flere ting, som skal være på plads, før at man kan komme i betragtning til pristillægget. Blandet andet skal man have en skriftlig aftale med en solcellesælger om at købe et solcelleanlæg, såfremt man får del i puljen.

I en situation hvor en underpulje fyldes den første dag, trækker Energinet.dk lod blandt de fyldestgørende ansøgninger, der er kommet ind i løbet af dagen. Såfremt at underpuljer ikke bliver tømt, vil der i efteråret være ny ansøgningsrunde, hvor de mængder der ikke er udnyttet, havner i en fælles pulje. Her har de ansøgere, som ikke fik tildelt plads i første ansøgningsrunde mulighed for at blive behandlet i den rækkefølge, de kom ind i forårsrunden.

Energinet.dk kan i alt tildele forhøjet pristillæg til anlæg, der tilsammen udgør 60 megawatt.

Vejledning og ansøgning findes på Energinet.dk.

Dokumentation

Inddeling af puljerne: 

- Underpulje 1 – 18 MW uddeles til lejeboliger (afdelinger i almene boligorganisationer og udlejere af private udlejningsejendomme)

- Underpulje 2 – 12 MV uddeles til private personer

- Underpulje 3 – 15 MW uddeles til solcellelav, altså solcelleanlæg ejet i fællesskab, der ikke nettoafregner, men hvor hele produktionen leveres til det kollektive elnet.

- Underpulje 4: 15 MW uddeles til fælles solcelleanlæg ejet af en afdeling i en almen boligorganisation, en ejerforening m.v, der nettoafregner det fælles forbrug.

 

Kilde: Energinet.dk 


0:000:00