Energistyrelsen prækvalificerer tre selskaber

KORT NYT: Energistyrelsen har godkendt Wpd Hofor Danish Offshore Consortium, European Energy Nearshore Consortium samt Vattenfall Vindkraft A/S til at byde på opførelsen af havvindmøller i det kystnære udbud.

Nikita Selvig

De tre udbydere Wpd Hofor Danish Offshore Consortium, European Energy Nearshore Consortium og Vattenfall Vindkraft A/S er blevet godkendt til at deltage i udbudsforhandlingerne om 350 MW havvindmøller i det kystnære udbud. Det skriver Energistyrelsen på deres hjemmeside.

De 350 MW havvindmøller skal fordeles på seks områder i de danske farvande. Der må maksimalt være 200 MW i hvert område med undtagelse af Bornholm, hvor der maksimalt må være 50 MW. Fordelingen ligger endeligt på plads i foråret 2016, når udbuddet er afsluttet.

For at blive prækvalificeret havde Energistyrelsen krævet, at udbyderne kunne dokumentere, at de levede op til tekniske og finansielle krav. Kravene var sat til et niveau, der sikrer, at projekterne gennemføres til tiden og i rette kvalitet. Samtidig er der justeret på andre krav for dermed at tiltrække nye bydere. Det er Energistyrelsens opfattelse, at denne tilgang har betydet, at to ud af de tre prækvalificerede virksomheder er førstegangsbydere i det danske havvindmølleudbud. Der var i alt fem ansøgere til prækvalifikationsrunden.

Udbuddet af kystnære havvindmøller er en del af energiaftalen fra 2012, og det er meningen, at parkerne skal stå færdige i 2020.

0:000:00