Energistyrelsen starter udbud af havvindmøller

KORT NYT: Udbuddet af kystnære havvindmøller er netop skudt i gang af Energistyrelsen, og derfor kan der nu søges om at blive prækvalificeret. Udbudsrunden kan gavne danske elforbrugere, mener klima- og energiministeren.

Camilla Schouw

Der kan nu søges om at blive prækvalificeret til at byde på områder med i alt 350 MW vindmøller i de danske farvande. Udbudsbekendtgørelsen er nemlig blevet offentliggjort af Energistyrelsen. Fristen for at søge om prækvalifikation er 26. maj 2015. Det fremgår af en pressemeddelelse fra styrelsen.

I udbudsbekendtgørelsen står kriterierne for at blive prækvalificeret til at byde, og udbuddet kan muligvis tiltrække nye bydere på grund af en nedskalering af de tekniske, finansielle og økonomiske krav til at deltage i udbuddet.

Minister: Det fremmer konkurrencen
Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) glæder sig over udbudsbekendtgørelsen:

”Udbuddet åbner op for andre bydere end de selskaber, vi kender fra de store udbud. Det fremmer konkurrencen både ved dette udbud og ved fremtidige udbud af havvind. Det kan lede til mere omkostningseffektive priser – til gavn for de danske elforbrugere,” siger han i pressemeddelelsen.

Havvindmølleparkerne skal stå færdige i 2020 og indgår som en del af energiaftalen fra 2012. Ansøgninger til prækvalificering skal afleveres hos Energistyrelsen.

 

0:000:00