”Engang blev det set som forstokket kirkeretorik, at man skal passe på kloden”

JUBILÆUM: Når mennesker for 100 år siden talte om at passe på kloden, blev det kaldt forstokket kirkeretorik. Nu er flere af de tanker, som dengang blev kaldt lutheranske, mere relevante end nogensinde før, siger Kristendemokraternes formand i anledning af partiets jubilæum.

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Dristede man sig midt i 1800-tallets industrialisering til at tale om klodens velbefindende, blev det ikke sjældent affejet som forstokket kirkeretorik.

Men i dag er flere af de tanker, som for 100 år siden blev kaldt lutheranske, mere aktuelle end nogensinde før.

Det siger Isabella Arendt, formand for Kristendemokraterne, som i år fejrer 50-års jubilæum.

”Mange af de tanker, der dengang blev kaldt lutheranske, er faktisk vanvittigt relevante i dag, hvor vi kan se nogle af bagsiderne ved industrialiseringen og indser, at det alligevel er en god idé at passe kloden,” siger hun.

Glemt ideologi
For tiden er Isabella Arendt ved at skrive på en bog, hvor hun vil forsøge at vise sin egen generation, at de borgerlige værdier faktisk kan svare på nogle af de kriser og problemstillinger, som fylder rigtig meget for de unge i dag.  

”Jeg vil forsøge at koble moderne problemstillinger med en gammel og glemt ideologi," siger partiformanden.

{{toplink}}
 

Bogen skal bidrage til at slå Kristendemokraternes berettigelse fast og mane hyppige fejlopfattelser til jorden. Og samtidig styrke hendes eget ideologiske ståsted og ballast som politisk leder, fortæller hun.

For selvom mange mennesker måske ikke er klar over det, har klimapolitikken siden begyndelsen af partiets historie været et hovedtema.

0:000:00