EU hjælper skibsbyggere til nyt job

FREMTID: EUs globaliseringsfond klar med 50 mio. kr., der kan hjælpe 500 fyrede danske skibsbyggere til nyt job inden for f.eks. energi eller landskabspleje.
Rasmus Nielsen

Europa-Parlamentets Budgetudvalg har netop bevilget ca. 50 millioner kr. til tidligere medarbejdere fra Odense Stålskibsværft i støtte til omskoling og hjælp til at finde nye job. 

Pengene kommer fra EU's globaliseringsfond. 

Danmark søgte i oktober 2011 om støtte fra Den Europæiske Fond for Tilpasning til Globaliseringen til omskoling af 550 skibsbyggere afskediget fra Odense Stålskibsværft. 

Pengene skal hjælpe de afskedigede medarbejdere til at finde arbejde inden for andre brancher som f.eks. energiteknologi, landskabspleje eller robotteknologi, oplyser Europa-Parlamentet.

Folk, der gennem deres arbejdsliv har arbejdet på fabriksgulvet, har brug for nye kompetencer.

Bendt Bendtsen
MEP

"Et fælles europæisk ansvar er vigtigt i krisetider, og når økonomien ser ud, som den gør, så er det nødvendigt at gøre noget ekstraordinært for at hjælpe til i situationer med massefyringer. Folk, der gennem deres arbejdsliv har arbejdet på fabriksgulvet, har brug for nye kompetencer. Derfor er EU's indsats på området af stor betydning", siger Bendt Bendtsen (K), der er Parlamentets ordfører for sagen, i en pressemeddelelse.

EP: Dansk dobbeltmoral

Samtidig med godkendelsen af støtten til de fyrede skibsbyggere beklager Europa-Parlamentets Budgetudvalg dybt, at Danmark på trods af mange gange selv at have modtaget støtte fra globaliseringsfonden, er et af de lande, der ønsker at begrænse brugen af fondens midler efter 2012.

I september 2010 bevilgede EU-Kommissionen i øvrigt 56 mio. kr. til at hjælpe knap 1.000 ledige skibsarbejdere i Nordjylland i arbejde.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Bendt Bendtsen

Formand for Synergi, fhv. minister, partiformand, MF, MEP og byrådsmedlem (K), leder af Altingets maritime netværk
HH-enkeltfag i regnskab og driftsøkonomi (Tietgenskolen i Odense 1988), politibetjent (Politiskolen 1978)

0:000:00