Første strøm fra verdens største havmøllepark

KORT NYT: Verdens største havmøllepark, London Array i England, har leveret den første strøm. Bag opførelsen af havmølleparken står DONG Energy, E.ON og Masdar.
Anne Justesen
Fakta
Havmølleparken London Array vil blive opført i to etaper. Første etape vil dække 90 km2 og omfatte 175 vindmøller med en samlet kapacitet på 630 MW. Konsortiet bag havmølleparken planlægger at afslutte første etape inden udgangen af 2012. Under forudsætning af godkendelse vil anden etape tilføre tilstrækkelig kapacitet til at bringe den samlede kapacitet op på 870 MW.

Kilde: DONG Energy

Havmølleparken London Array har nu leveret den første strøm. Havmølleparken er opført ved Themsens udmunding omkring 20 km fra kysten ud for Kent og Essex, og projektet har været under opførelse siden marts 2011.

I dag er 151 af de 175 vindmøller installeret, og de sidste havmøller forventes opført inden årets udgang. De 175 vindmøller vil producere nok strøm til at dække mere end 470.000 britiske husstandes elforbrug.

Når parken står helt færdig, vil den dække et areal på 245 km2 og bliver dermed verdens største.

Benj Sykes, Chef for DONG Energy Wind Power i Storbritannien, glæder sig over, at parken nu har leveret den første strøm:

"Med en kapacitet på 630 MW vil London Array-projektet være den første af den næste generation af større havmølleparker, og vi glæder os over, at den første strøm nu er leveret. Evnen til at udvikle store havmølleparker på effektiv vis og udnytte stordriftsfordelene i både opførelses- og driftsfasen er en vigtig del i vores løbende arbejde med at nedbringe cost of energy på havvind," siger han i en pressemeddelelse.

Milepæl for vedvarende energi
Dr. Tony Cocker, administrerende direktør i E.ON UK, betragter havmølleparken som et vigtigt skridt for hele den globale sektor for vedvarende energi:

"Dette er ikke blot en meget vigtig milepæl for London Array-projektet, men også for den globale sektor for vedvarende energi. Vi er overbeviste om, at el fra vedvarende kilder har en afgørende rolle at spille i vores bestræbelser på at levere energi på en bæredygtig, økonomisk og sikker måde, og derfor stiler vi imod at reducere omkostningerne ved havvind med 40% inden 2015," siger han i en pressemeddelelse.

Parterne i projektkonsortiet har følgende ejerandele: DONG Energy ejer 50%, E.ON 30% og Masdar 20%.









0:000:00