Folketinget vil indkalde til offentlig høring om grøn byggestrategi

HØRING: Bolig- og klimaudvalget har besluttet at indkalde til en offentlig høring om den bæredygtige byggestrategi. 

Høringen kan finde sted allerede i januar, siger formand for boligudvalget.
Høringen kan finde sted allerede i januar, siger formand for boligudvalget.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Medlemmerne af Folketingets bolig- og klima-, energi- og forsyningsudvalg vil klædes bedre på til de verserende forhandlinger om en ny strategi for bæredygtigt byggeri.

Derfor har medlemmerne af de to udvalg tirsdag besluttet, at der skal indkaldes til en åben høring om sagen. 

“Vi vil gerne have en høring, hvor vi kan få nogle input om bæredygtigt byggeri. Vi er mange, der har noteret os, at aktørerne i byggeriet efterspørger mere, end ministeren er kommet med i sit udspil,” siger boligordfører og formand for boligudvalget, Søren Egge Rasmussen (EL). 

Kritisk branche
Regeringen kom inden jul med sit udspil til en ny strategi for bæredygtigt byggeri, der siden er blevet kritiseret af flere aktører i branchen.

Blandt andet har flere hæftet sig ved regeringens ambition om først at indføre et loft over CO2-udledningen i byggesektoren fra 2027.

Det er et af de elementer, som en høring vil kunne belyse bedre, håber Søren Egge Rasmussen.

“Det er helt naturligt, at vi tager dialogen med branchen. Jeg har en forventning om, at ministeren vil lytte, til hvad der er af kritiske røster både blandt partierne på Christiansborg og andre steder,” siger han.

Der er tirsdag blevet nedsat et underudvalg med medlemmer fra både klima-, energi- og forsyningsudvalget og boligudvalget, der skal planlægge høringen.

Forventningen er, at den kan finde sted virtuelt allerede i januar.

0:000:00