Fritz Schur stopper i DONG

STOP: Fritz Schur stopper efter ni år som bestyrelsesformand i DONG Energy. Det er det rigtige tidspunkt, siger han. En ny formand skal tage selskabet på børsen.
Foto: Wikipedia
Morten Øyen

12. marts skal DONG Energy have ny bestyrelsesformand, når energivirksomheden afholder den ordinære generalforsamling. Det står klart, efter Fritz Schur torsdag aften til Berlingske Business bekræfter, at han trækker sig.

Meldingen kommer, kort efter at Folketingets Finansudvalg har godkendt det omdiskutede delsalg af DONG Energy til Goldman Sachs. Den amerikanske investeringsbank skyder milliarder kroner i energiselskabet, og det afsæt har været det rigtige at stoppe på, lyder det fra Fritz Schur. 

"Det her er det helt rigtige tidspunkt. Selskabet er i fremgang. Pengene er til rådighed, strategien er til rådighed, og ledelsen er til rådighed. Det næste store punkt for DONG bliver børsnoteringen. Den er planlagt til 2017-2018, og det er klart, at når man har siddet ni år på nuværende tidspunkt, så skal man ikke sidde indtil da. Det er simpelthen for længe," siger Fritz Schur til Berlingske Business. 

Overvejelserne om at stoppe er ikke helt nye for Schur.

"Hele planen om kapitaludvidelsen begyndte i efteråret 2012 gennem samtaler med Finansministeriet, og fra december 2012 gik vi seriøst til værks. På det personlige plan er valget om at forlade DONG modnet i mig i løbet af de sidste måneder i 2013. Og inden jul synes jeg, at det var det rigtige," siger Fritz Schur. 

Finansminister Bjarne Corydon roser Fritz Schur og hans arbejde:

"Vi skylder Fritz Schur en stor tak for den betydelige og altid kompetente indsats, som han har ydet som bestyrelsesformand for DONG Energy. Først med at sikre en succesfuld gennemførsel af en af de mest komplekse fusioner i dansk erhvervshistorie, dernæst arbejdet med at gøre DONG Energy børsklar og endelig arbejdet med at sikre DONG Energys kapitalgrundlag i det seneste års tid. Det har været meget krævende opgaver, som Fritz Schur har løst på en for staten absolut tilfredsstillende måde," siger Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

Fritz Schur blev valgt som formand for DONG Energy i 2005.

Finansministeriet vil nu påbegynde arbejdet med at identificere en ny bestyrelsesformand for DONG Energy.

0:000:00