Grøn skattereform, energibesparelser og udrulning af fjernvarme: Sådan bruger Danmark milliarder fra EU's genopretningsfond

Danmark modtager i alt 3,7 milliarder kroner fra EU's Genopretningsfond i 2021. Se her, hvilke initiativer der bliver finansieret af EU-midlerne.

Lidt mere end 150 millioner kroner fra EU's genopretningsfond skal bruges til at omlægge registreringsafgiften for person- og varebiler for at få flere danskere til at vælge grønne biler.
Lidt mere end 150 millioner kroner fra EU's genopretningsfond skal bruges til at omlægge registreringsafgiften for person- og varebiler for at få flere danskere til at vælge grønne biler.Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Katrine Falk Lønstrup

EU's genopretningsfond kommer til at bidrage med 3,7 milliarder kroner til en række indsatser i Danmark i 2021.

Det viser et aktstykke, som Folketingets Finansudvalg skal godkende, for at pengene kan indgå i statens samlede budget for 2021.

Danmark modtager over en årrække i alt 11,2 milliarder kroner fra fonden, som skal sætte gang i den europæiske økonomi oven på coronakrisen – og samtidig bidrage til både den grønne og digitale omstilling af Europa.

Den danske genopretningsplan finansierer blandt andet flere af de grønne aftaler, som regeringen i løbet af det seneste års tid har indgået med flertal i Folketinget - og i alt består genopretningsplanen af følgende syv dele, der hver indeholder en række initiativer, der løber i perioden 2021-2025:

Få det fulde overblik over, hvilke initiativer der bliver finansieret af EU's Genopretningsfond, her.

1. COVID-19 myndighedsindsatser på sundhedsområdet

Der tilføres i alt 153 millioner kroner til følgende initiativer:

2. Grøn omstilling af landbrug og miljø

Der tilføres i alt 360 millioner kroner til miljøindsatser og initiativer, der understøtter den grønne omstilling af landbruget. Midlerne er fordelt på følgende initiativer:

0:000:00