Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge

DET SKER: Den kommende uge har fokus på EU’s landbrugsreform og på forskernes uafhængighed. Og så går det grønne Danmark til et væld af konferencer. Få et overblik her.

EU's landbrugspolitik er i fokus i den kommende uge.
EU's landbrugspolitik er i fokus i den kommende uge.Foto: /ritzau/Linda Kastrup
Hjalte T. H. Kragesteen

Denne uge begynder og slutter uden for Christiansborg.

Vi lægger hårdt ud helt nede i Bruxelles, hvor der er store ting på spil.

Mandag
På ugens første dag er der nemlig rådsmøde, hvor EU’s medlemslande skal vedtage rådskonklusioner om den fælles landsbrugspolitik efter 2020. Det sker med udgangspunkt i Kommissionens udspil, der blev fremlagt tilbage i november.

Læs om udspillet her

Mandag er der også fødevarer på programmet i Altingets netværk. Her kommer Marie Louise Flach de Neergaard og fortæller om sund kost, og hvordan danskerne kommer med på vognen.

Læs om arrangementet her.

Tirsdag
Ugen fortsætter i landbrugets tegn. I Tønder byder LHN, Bauernverband Slesvig-Holsten og EU-Kommissionen til konference om Brexit og den kommende reform af EU’s landbrugspolitik. Programmet er stærkt besat med blandt andet landbrugskommissær Phil Hogan som oplægsholder.

Læs om arrangementet her.  

Onsdag
Onsdag byder på ugens eneste samråd på det grønne område. Men der er tale om et yderst kontroversielt spørgsmål. For truer konkurrenceudsættelsen af den forskningsbaserede myndighedsbetjening, så forskernes uafhængighed er truet? Det skal Esben Lunde Larsen svare på onsdag.

0:000:00