Grønt overblik: Det sker i denne uge

DET SKER: Kød, trafik og varmepumper. Den kommende uge byder på lidt af hvert. Få overblik her.

Miljø- og Fødevareministeriets departementschef, Henrik Studsgaard, er blandt oplægsholderne torsdag ved Dakofas Årskonference 2018.
Miljø- og Fødevareministeriets departementschef, Henrik Studsgaard, er blandt oplægsholderne torsdag ved Dakofas Årskonference 2018.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Hjalte T. H. Kragesteen

Hvis denne uge skulle sammenlignes med en etape i Tour de France, ville det være en såkaldt transportetape. Der er i hvert fald ikke udsigt til det helt store drama.

Til gengæld kan man blive meget klogere på alt fra intelligente transportsystemer til varmepumper.

Mandag
Det begynder mandag, hvor EU-Kommissionen er vært for ITS World Congress 2018. Det løber ad stablen i Bella Centret i København. Her vil organisationer og politikere diskutere, hvordan man via mere intelligente transportsystemer kan løse nogle af de helt store udfordringer for transportsektoren: klima, miljø, trængsel og trafiksikkerhed.

Læs mere her. 

Mandag begynder et to dage langt uformelt energirådsmøde i Østrig. På mødet vil EU's energiministre blandt andet drøfte, hvordan man sikrer en god implementering af grøn energi i energisystemet.

Læs mere her. 

Onsdag
På onsdag handler det om kød. Her åbner konferencen Meat2030 nemlig for første gang på Langelinie Pavillonen i København. Det er Danish Crown, der står bag bæredygtighedskonferencen og blandt andet stiller spørgsmålet: Hvilken rolle skal kød spille på fremtidens tallerken? 

Læs mere her.

Torsdag
Med fødevarer kommer også affald. Og vil man høre mere om det, så er torsdag dagen at sætte sit kryds ved. Her afholder Dakofa Årskonference 2018, hvor omstillingen til cirkulær økonomi er i fokus.

0:000:00