Grønt overblik: Historisk ministerbesøg fra Kina

DET SKER: Den kinesiske energiminister, Nur Bekri, er på et historisk besøg i Danmark. Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) skal i åbent samråd om ophugning af danske skibe i udlandet, mens fiskeriminister Karen Ellemann (V) er i åbent samråd om den ombruste fiskeripakke.

Den kinesiske energiminister skal blandt andet besøge Middelgrundens Vindmøllepark på sit besøg i Danmark.
Den kinesiske energiminister skal blandt andet besøge Middelgrundens Vindmøllepark på sit besøg i Danmark.Foto: ritzau/Mikkel Khan Tariq
Lise-Lotte Skjoldan

Velkommen til ugens grønne overblik, hvor du kan læse mere om ugens vigtigste politiske begivenheder og events på det grønne område.

Mandag 4. september
Vi begynder overblikket med et historisk ministerbesøg, og det er egentlig lidt snyd, for han har faktisk allerede været her i to dage.

Det er den kinesiske energiminister, Nur Bekri, der har været på besøg i Danmark siden lørdag og tager hjem igen mandag. Det er første gang, en energiminister fra Kina besøger landet, og baggrunden for besøget kan du læse mere om her.

Søndag har Nur Bekri blandt andet været på besøg hos Energinet.dk i Fredericia og ved H.C. Andersens hus i Odense. Mandag går turen til Avedøreværket og Middelgrundens Vindmøllepark i Øresund uden for København.

"Når den kinesiske energiminister kommer til Danmark, så er det ikke tilfældigt. Der er en dansk energimodel og danske virksomheder, der virkelig kan noget, og som der er stor kinesisk interesse for,” siger energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) om besøget.

Mandag 4. september
EU-landenes ministre for landbrug og fiskeri mødes i Estlands hovedstad Tallinn til et uformelt ministerrådsmøde, hvor også EU's landbrugskommissær Phil Hogan deltager.

Mødet begyndte allerede søndag med rundvisning i Tallinn for ministrene, mens det politiske program går i gang mandag og fortsætter til tirsdag. Estland har fra 1. juli overtaget roterende formandskab for EU, hvilket er grunden til, at mødet finder sted i Tallinn. Se programmet for mødet her

Mandag 4. september
Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er mandag ikke i Tallinn, men derimod i Nørre Nebel ved Ringkjøbing Fjord. Her ligger det fredede naturområde Tipperne, som er en af Europas vigtigste fuglereservater.

Ministeren skal være med til at indvie et nyt fugletårn, som er etableret af Naturstyrelsen og Realdania. Der er også blevet etableret et pyramideformet skjul, der skal gøre det muligt at kigge på fuglene helt tæt på uden at forstyrre.

0:000:00