Grønt overblik: Regeringen fremsætter finanslov, og Folketinget åbner

DET SKER: Den kommende uge sparker for alvor gang i den politiske sæson i Danmark. Men i Europa er der også gang i den med rådsmøde og høring af nye kommissærer. Få dit overblik her.

Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer finanslovforslag onsdag.
Finansminister Nicolai Wammen (S) præsenterer finanslovforslag onsdag.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Hjalte T. H. Kragesteen

Det er desværre blevet mandag igen. Men fat mod, Altinget giver dig vanen tro et overblik over, hvad der sker på det grønne område i den kommende uge.

Og der er lagt op til en sjov uge i dansk politik.

Tirsdag er en stor mærkedag, når Folketinget åbner. Her vil statsminister Mette Frederiksen (S) traditionen tro lægge linjen for det kommende folketingsår.

Det er også tirsdag, at nyudnævnte polske landbrugskommissær Janusz Wojciechowski skal i høring hos Europa-Parlamentet. På forhånd er han af Altingets europaanalytiker Thomas Lauritzen vurderet som en af dem, der kan se frem til at blive grillet af Europa-Parlamentet, fordi han dels er meget nationalistisk sindet, og dels er under efterforskning af EU's antisvindelkontor, Olaf. 

Onsdag bliver også en stor dag i dansk politik. Her vil regeringen nemlig præsentere sit udspil til en ny finanslov. Det sker på et pressemøde i finansministeriet klokken 12. Finansminister Nicolai Wammen (S) har meddelt, at der vil være fokus på det grønne område

Det også onsdag, at Dansk Byggeri afholder konference med fokus på, hvordan bygge- og anlægsbranchen kan bidrage til den grønne omstilling.

Læs om det her.

Torsdag er der igen gang i den – både på de hjemlige himmelstrøg og i Europa.

I Folketingssalen gør politikerne klar til maratondebat, når åbningsdebatten skydes i gang. Og med et spritnyt finanslovforslag skal der nok være godt gang i debatten.

0:000:00