Her er årets mest læste energi- og klimadebat

TILBAGEBLIK: Har Pernille Vermund ret eller ej? Findes der to sider af klimakrisen? De spørgsmål har optaget læserne af debatstoffet på Altinget Energi og Klima i løbet af 2019.

Pernille Vermund har været omdrejningspunkt for nogle af årets mest læste debatindlæg.
Pernille Vermund har været omdrejningspunkt for nogle af årets mest læste debatindlæg.Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Efter et interview med Pernille Vermund i Altinget kom der gang i debatkedlen om nogle af de udsagn, Nye Borgerlige-formanden kom med.

Det ses tydeligt af årets top fem-liste over mest læste debatindlæg på Altinget Energi og Klima.

Derudover trak det nye parti Grøn Kurs og flyselskabet SAS også læsere til. Se de fem mest læste debatindlæg fra 2019 herunder.

---

1) Klimaforsker: Pernille Vermund har delvist ret
Bragt 7. januar 2019

Pernille Vermund har ret i, at der ikke er bred konsensus blandt forskere om, hvor meget mennesker bidrager til klimaændringerne. Vi må ikke lade forkerte oplysninger præge debatten, skrev Jens Olaf Pepke Pedersen fra DTU.

"Hvis man gerne vil bruge konsensus som et argument i klimadebatten, må man også sætte sig ind i, hvad den konsensus går ud på."

Læs hele indlægget her

---

2) Kommentator revser medierne: Nej, der findes ikke to sider af klimakrisen
Bragt 21. januar

Den bæredygtige dagsorden bliver svigtet af medierne, når de giver plads til klimabenægtere, mener kommentator og ngo-stifter Lotte Hansen. For der er ingen planet B, og der er ikke to sider af klimakrisen.

"Medierne har et kæmpe ansvar for en asymmetrisk gengivelse af situationens alvor. Hvis medierne ikke synes, de i deres journalistiske håndværkskasse har redskaber til at fortælle offentligheden, hvordan verden kommer til at se ud, hvis vi ikke håndterer klimakrisen, så må de opfinde dem."

Læs hele indlægget her

---

3) Pepke: Kritik bygger på misinformation og mistænkeliggørelse
Bragt 21. februar

Et kritisk indlæg fra biolog Christoffer Bugge Harder er fyldt med faktuelle fejl og misinformation, mener forsker Jens Olaf Pepke Pedersen, efter han i et debatindlæg bakkede Pernille Vermund op i hendes fortolkning af videnskabelig konsensus.

"Han går efter manden i stedet for bolden, og derfor er hans reelle ærinde på Altinget næppe at drøfte videnskabelig konsensus, men få afløb for sine talrige meninger om min person."

Læs hele indlægget her

---

4) Nyt liberalt parti: Det skal kunne betale sig at være grøn
Bragt 5. november 2019

De gamle borgerlige partier ønsker ikke klimaafgifter, selvom det understøtter et liberalt princip om, at forureneren betaler. Det skal ændres, skrev Jonas Holm, formand for Grøn Kurs.

"Vi kunne sagtens betale lidt mere og til gengæld flyve lidt mindre, spise mindre oksekød, gå i tøjet lidt længere og meget mere til, uden at vi bliver fattigere af den grund."

Læs hele indlægget her

---

5) SAS: Vi vil være et af verdens mest bæredygtige flyselskaber i 2030
Bragt 8. februar

Det er nu, der skal tages ansvar for verdens klimaudfordringer. Klimadagsordenen må dog ikke sætte tilgængeligheden til verden over styr, skrev koncerndirektør i SAS Lars Sandahl Sørensen (nu direktør for DI).

"Vi må kunne beholde flyets fordele, samtidig med at vi mindsker vores udslip. Det er noget, som vi arbejder med på mange planer."

Læs hele indlægget her

---

Deltag i debatten
Glædelig jul og godt nytår fra debatredaktionen på Altinget, og tak for et godt 2019 med gang i debatten på Altinget Energi og Klima.

Vi håber, at 2020 vil byde på endnu mere god og saglig debat. Du er velkommen til at bidrage ved at sende dit indlæg til [email protected].

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00