Her er Alternativets 54 forslag til fremtidens energipolitik

DOKUMENTATION: Alternativet har lavet et nyt udspil til fremtidens energipolitik under overskriftet God energi. Få overblik over de 54 forslag i udspillet her.

Foto: Erik Johansen/Ritzau Scanpix
Lise Mathiasen

Tirsdag præsenterer Alternativet deres udspil God Energi, som indeholder 54 forslag til fremtidens energipolitik.

Udspillet har til formål at sikre, at Danmark får en ambitiøs klimapolitik. Alternativet ønsker blandt andet, at Danmark skal være et fossilfrit samfund i 2035.

Dyk ned i de 54 forslag her:


Opdateret klimalov: Generationskontrakten

Forslag 1: Generationskontrakt

Ingen nye love og politiske aftaler må indføres, hvis de ødelægger eller forringer livsgrundlaget for kommende generationer – syv generationer frem. Derfor bør en funktion som ’bæredygtighedsombudsmand’ etableres for at vurdere, hvorvidt lovgivningen efterlever generationskontrakten og for at sikre, at klimabelastningen under ingen omstændigheder øges på årsbasis.

Forslag 2: Klimakompensér klimabelastende initiativer

Alle lovforslag, politiske aftaler, finanslove osv. skal indeholde et fyldestgørende overblik over deres forventede klimabelastning. Hvis et lovforslag giver anledning til øget klimabelastning, skal der i forbindelse med fremlæggelsen af lovforslaget præsenteres forslag til kompenserende tiltag, så den samlede klimabelastning ikke øges.

Retvisende billede af klimabelastning

0:000:00