Her er Altinget | Energi & Klimas første debatpanel

DEBATPANEL: Altinget | Energi & Klima præsenterer i dag sit første debatpanel med bl.a. klima- og energiminister Connie Hedegaard (K).
Niels Th. Dahl

Der er få af de politiske beslutninger, der bliver truffet i nutiden, der har lige så stor indflydelse på levevilkårene for fremtidens danskere, som de energipolitiske beslutninger har.

Danmark er sammen med både EU og resten af verden ved at indstille sig på en fremtid, hvor ressourcerne til opvarmning, elektricitet og transportmidler ikke længere problemfrit kan hentes op af undergrunden, og hvor der skal tages større og større hensyn til både forsyningssikkerhed og klimaforandringer.

Både i form af bindende mål for Danmarks energiforbrug, forbrug af vedvarende energi og CO2-udledning frem til 2020, og i form af en vision om fuld uafhængighed af fossile brændsler om kun 40 år - helst samtidig med, at Danmark bliver en af de førende nationer i verden inden for de nye energiteknologier.

Vejen til målene er der imidlertid knap så stor enighed om.

Foto:
Foto:
Foto:

Altinget  | Energi & Klima, der udkom første gang i sidste uge, lancerer i dag sit helt nye debatpanel med aktører fra både politik og erhvervsliv, som skal give deres bud på Danmarks energipolitiske fremtid.

Panelet består af:

Foto:
Foto:

Connie Hedegaard (K), klima- og energiminister. Connie Hedegaard blev efter mange års pause fra dansk politik gjort til miljøminister i 2004 og fik hurtigt sat miljø- og ikke mindst klimapolitikken højere op på regeringens dagsorden. Indsatsen gav pote, da Danmark fik værtskabet for den afgørende internationale klimakonference til december, og Connie Hedegaard blev forfremmet til klima- og energiminister efter valget i 2007.

Finn Mortensen, direktør i Klimakonsortiet. Klimakonsortiet er et offentligt-privat partnerskab, der forud for klimatopmødet til december i København, som skal promovere danske virksomheders klimavenlige fremstød. Finn Mortensen er tidligere erhvervsredaktør på Berlingske Tidende.

Thomas Færgeman, direktør i den grønne tænketank Concito. Concito blev stiftet sidste år og har til formål at bidrage til debatten om, hvordan udslippet af drivhusgasser kan nedsættes. Thomas Færgeman har tidligere arbejdet i Danmarks Naturfredningsforening og som sekretariatsleder i Danmarks Miljøportal.

0:000:00