Ida Auken sygemeldt med stress

NAVNE: Radikales grønne profil, Ida Auken, er ramt af stress og sygemeldt på ubestemt tid. ”Man skal passe på sig selv. Det har jeg måttet lære på den hårde måde,” skriver hun på Facebook.

De seneste uger har Radikales klimaordfører, Ida Auken, været sygemeldt på grund af overbelastning og stress.

Det oplyser hun på Facebook.

”Årsagen er, at jeg, som mange andre mennesker i vores samfund, har kørt i et for højt tempo i for lang tid. Derfor har jeg nu besluttet at søge om orlov fra Folketinget, så jeg kan blive rask igen. Målet er at vende tilbage med nye kræfter og nyt mod,” skriver Ida Auken.

Ida Auken er foruden klimaordfører også ordfører for energi, forsyning, it, teknologi og telekommunikation samt formand for Folketingets Klima-, Energi- og Forsyningsudvalg.

Hendes midlertidige afløser er Ruben Kidde (R). Det skriver han i et opslag på Twitter, hvor han oplyser, at han overtager Aukens ordførerskaber og vil kæmpe for en klimaplan. 

Auken: Husk klimaet
Ida Auken har tidligere repræsenteret SF i Folketinget fra 2007 til 2014 og var miljøminister fra 2011, indtil SF forlod S-SF-R-regeringen i 2014. Kort efter skiftede hun til Radikale.

I sit opslag på Facebook slår hun også et slag for klimakampen, selvom coronakrisen fylder mest for tiden.

”Corona er menneskehedens mest akutte krise – klimaet er menneskehedens største krise. Så glem ikke kampen for klimaet, selvom vi alle sammen har meget at kæmpe med i disse tider,” skriver Ida Auken.

I opslaget nævnes der ikke noget om, hvornår hun håber at kunne vende tilbage fra sygeorloven.

Ruben Kidde indtræder midlertidigt i Folketinget som Ida Aukens stedfortræder. Han overtager i perioden alle hendes ordførerskaber, oplyser han på Twitter.

Læs hele Ida Aukens opslag her:

*Opdateret 16. April 07:50.

Forrige artikel Hver anden dansker vil have staten til at bruge flere penge på grøn omstilling Hver anden dansker vil have staten til at bruge flere penge på grøn omstilling Næste artikel DI opretter ny klimapolitisk enhed DI opretter ny klimapolitisk enhed