Innovationsnetværk udvider og vil samarbejde mere med universiteterne

INNOVATION: Innovationsnetværket offshoreenergy.dk udvider aktiviteterne og får en ny platform som led i forenklingen af erhvervsfremmeindsatsen. Ceo i foretagendet ærgrer sig dog over tabet af regionerne og forudser, at øvrigt netværk også vil udvide.

Innovationsnetværket Offshoreenergy.dk udvider og laver ny platform, hvor universiteter skal spille en større rolle. (arkivfoto)
Innovationsnetværket Offshoreenergy.dk udvider og laver ny platform, hvor universiteter skal spille en større rolle. (arkivfoto)Foto: ritzau Scanpix/ Emil Hougaard
Toke Gade Crone Kristiansen

Energibranchen får nu et nyt innovationsnetværk og en større innovationsplatform, hvor universiteterne skal spille en større rolle.

Det står klart efter et årsmøde i det nuværende innovationsnetværk offshore.dk i Horsens, og udviklingen kommer naturligt i forlængelse af, at der under det nye erhvervsfremmesystem skal være færre nationale innovationsnetværk.

Og det er blandt andet det, som har fået offshorebranchens innovationsnetværk til at udvide porteføljen, fortæller ceo i offshoreenergy.dk Glenda Napier.

"Det er på baggrund af forenklingsdagsordenen om, at antallet af innovationsnetværk skal reduceres, at vi har samlet flere medlemmer ind på vores område," forklarer Glenda Napier. 

Hun forudser, at andre klyngeorganisationer kommer til at gøre det samme.

"Vi er den industri, der er gået allerforrest med at samle aktørerne, men jeg vil tro, at andre går samme vej," siger Glenda Napier.

At platformen udvider til også at inkludere onshoreindustrien, betyder, at spillere som Vestas og Ørsted får mulighed for at deltage.

Sammen med udvidelsen af innovationsnetværket kommer der også en ny og større innovationsplatform, hvor industri, virksomheder og forskningsinstitutioner kan samarbejde om at løse konkrete udfordringer.

Den nye platform kommer til at have en projektportefølje på 400-500 millioner kroner, anslår Glenda Napier, som forventes at overtage ansvaret for den nye platform også.

0:000:00