John Nordbo skal arbejde med klimaløsninger for CARE Danmark

JOBSKIFTE: CARE Danmark har ansat den tidligere klima- og miljøchef hos WWF Verdensnaturfonden, John Nordbo. Ansættelsen skal ses som et tegn på, at klima og klimaforandringerne vil spille en endnu større rolle for CARE.

Mikkel Bødker Olesen

Udviklingsorganisationen CARE Danmark ansætter den tidligere WWF-profil, John Nordbo. Her kommer han til at arbejde med klimaløsninger og international klimapolitik.

"Jeg er rigtig glad for, at John Nordbo har sagt ja til at blive en del af CAREs globale klimaindsats,” siger Rasmus Stuhr Jakobsen, generalsekretær i CARE Danmark.

John Nordbo skal ifølge en pressemeddelelse fra CARE Danmark arbejde med klimaløsninger, så verdens fattige gennem hjælp til selvhjælp bliver i stand til at håndtere de voldsomme forandringer i klimaet. 

”Jeg glæder mig til at bruge min erfaring fra både dansk og international klimapolitik i en organisation, som globalt prioriterer klimaarbejdet. Der er masser af vigtige sager at kaste sig over. Danmark har i de senere år skåret ned på den internationale klimabistand. Det holder ikke”, siger John Nordbo i pressemeddelelsen.

John Nordbo blev i slutningen af oktober sidste år opsagt som klima- og miljøchef hos WWF Verdensnaturfonden. Han havde igennem 10 år været en markant klimastemme for den grønne organisation. WWF begrundede opsigelsen med, at man ønskede at køre sin indsats på klimaområdet ”på en ny måde”.

 

0:000:00