K vil stadig forlænge afgiftsfritagelsen for elbiler

ELBILER: Klimaminister Connie Hedegaard (K) lægger nu op til en lavere registreringsafgift for elbiler - og ikke en afgiftsfritagelse. Men den konservative folketingsgruppe ønsker stadig en fritagelse for afgift for elbiler indtil 2015.
Står det til den konservative folketingsgruppe bliver afgiftsfritagelsen for elbiler forlænget frem til 2015.
Står det til den konservative folketingsgruppe bliver afgiftsfritagelsen for elbiler forlænget frem til 2015.
Anne Bjerregaard

Klima- og energiminister Connie Hedegaard udtalte mandag i Berlingske Tidende, at regeringen lægger op til "en markant lavere registreringsafgift i det omfang, det er nødvendigt for at sikre elbilernes udbredelse". Hermed er hun på linje med skatteminister Kristian Jensen (V), som tidligere på året slog fast, at regeringen ikke ønsker at forlænge afgiftsfritagelsen.

Men hos regeringspartneren Konservative bakker medlemmerne stadig op om gruppens grønne udspil "Planen for det grønne Danmark", hvor første punkt involverer afgiftsfritagelsen af el- og hybridbiler frem til 2015.

"Det har vi drøftet i gruppen for nylig, og det står vi ved," siger energiordfører, Per Ørum Jørgensen.

God ræson i afgiftsfritagelse
Politisk ordfører Henriette Kjær siger, at hun er på linje med regeringen, men:

"Vi vil meget gerne være med til at diskutere, om man kan lave en nedsat afgift eller fortsat afgiftsfritage også efter 2012. Men det kræver, at man regner lidt på det," siger Henriette Kjær.

Hun ser ingen disharmoni mellem klima- og energiminister Connie Hedegaards udtalelse i Berlingske Tidende og den konservative gruppes ønske om helt at fritage for afgift:

"Klimaministeren kører selvfølgelig regeringens linje, så hun mener som udgangspunkt det samme som Kristian Jensen, og det bakker vi op om. Det er jo beslutningen, indtil vi får lavet en anden. Men vi synes jo der er ræson i, at der fortsat skal være afgiftsfritagelse efter 2012, og ellers må vi blive enige om en afgiftsnedsættelse," siger Henriette Kjær.

Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, Radikale og SF er stadig fortalere for en afgiftsfritagelse frem til 2015, og der er dermed flertal uden om regeringen.

0:000:00