Klimarådet udvider og styrker ledelsen

NAVNE: Klimarådet får fremover to nye næstformand, der skal assistere formand Peter Møllgaard i hans virke. Det er en direkte konsekvens af den nye klimalov. Klimarådet er også blevet udvidet med to nye medlemmer.

<i>Klimarådets ni medlemmer. Fra venstre: Katherine Richardson, Niels Buus Kristensen, Marie Trydeman Knudsen, Peter Møllgaard (formand), Bente Halkier, Per Heiselberg, Poul Erik Morthorst, Jette Bredahl Jacobsen (næstformand) og Jørgen Elmeskov (næstformand).</i>
Klimarådets ni medlemmer. Fra venstre: Katherine Richardson, Niels Buus Kristensen, Marie Trydeman Knudsen, Peter Møllgaard (formand), Bente Halkier, Per Heiselberg, Poul Erik Morthorst, Jette Bredahl Jacobsen (næstformand) og Jørgen Elmeskov (næstformand).Foto: Klimarådet
Morten ØyenClaudia Steenhard

Klimarådet opretter et formandskab og udpeger Jørgen Elmeskov og Jette Bredahl Jacobsen som næstformænd i Klimarådet.

Det oplyser Klimarådet i en pressemeddelelse

"Jeg glæder mig over at kunne byde Jette Bredahl Jacobsen og Jørgen Elmeskov velkomne i formandskabet. Klimarådet har fået en række vigtige opgaver i forbindelse med den nye klimalov, så der er masser at tage fat på for de nye næstformænd," siger formand for Klimarådet, Peter Møllgaard, i pressemeddelelsen.

Begge næstformænd har siddet i Klimarådet siden 2015. 

Fakta
Klimarådet er et uafhængigt ekspertorgan, der rådgiver om, hvordan omstillingen til et klimaneutralt samfund kan ske på en omkostningseffektiv måde, så vi i fremtiden kan leve i et Danmark med meget lave udledninger af drivhusgasser og samtidig fastholde velfærd og udvikling.

Kilde: Klimarådet

Stor erfaring
Jørgen Elmeskov har netop opsagt sin rolle som Rigsstatistiker, som han ellers har været siden 2013. Tidligere har han også haft en ledende stilling i OECD og siddet med i Klimakommissionen. Han har på den måde stor erfaring med samfundsøkonomiske analyser og rådgivning om økonomisk politik.

{{toplink}}
Læs også

Jette Bredahl Jacobsen er professor i miljø- og ressourceøkonomi samt viceinstitutleder ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet. Her har hun særligt fokus på blandt andet værdisætning, arealforvaltning og regulering.

To nye medlemmer
Med Klimaloven, der blev vedtaget op til sommerferien af Folketinget, udvider Klimarådets opgaver. Derfor har de folkevalgte også besluttet, at Klimarådet skal udvides med to nye medlemmer. 

De blev udpeget tidligere på og er eksperter inden for adfærd og bygninger: Bente Halkier, professor i sociologi ved Københavns Universitet og Per Heiselberg, der er professor og og viceinstitutleder ved Institut for Byggeri, By og Miljø på Aalborg Universitet.

0:000:00