Kollerup fremsætter lovforslag om ny statslig investeringsfond i anden halvdel af april

I sidste halvdel af april er erhvervsministeren klar med lovforslaget om den statslige investeringsfond, som opstår ved at fusionere EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond.

Simon Kollerup (S) er snart klar med lovforslaget om den statslige investeringsfond. 
Simon Kollerup (S) er snart klar med lovforslaget om den statslige investeringsfond. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Det længe ventede lovforslag, der formelt skal fusionere EKF Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond til én stor statslig investeringsfond, fremsættes i anden halvdel af april. 

Det fremgår af det senest offentliggjorte lovprogram fra Statsministeriet, og Erhvervsministeriet har efterfølgende bekræftet planen over for Altinget.

Den nye superfond får navnet Danmarks Eksport- og Investeringsfond, og flertallet bag beslutningen består af regeringen, SF, Radikale, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.

Aftalen blev indgået som en del af reformaftalen fra januar

Det er endnu uvist, hvornår fusionen er endeligt på plads, men Altinget var i januar i kontakt med både Vækstfonden og EKF Danmarks Eksportkredit om sagen. 

Har var beskeden fra begge fonde, at de forventer, at den nye statslige investeringsfond vil være klar med et samlet offentligt finansieringstilbud i januar 2023, men at man afventer et lovforslag fra Erhvervsministeriet, før processen kan fortsætte.

Det forslag bliver nu fremsat i sidste halvdel af april. 

{{toplink}}

 

0:000:00