Kommuner mangler energimærkning

ENERGIMÆRKNING: Kun halvdelen af landets kommuner opfylder et tre-årigt gammelt lovkrav om at energimærke bygningerne, viser en rundspørge fra KL. En fjerdedel af kommunerne har helt undladt at svare på KL's undersøgelse.

En rundspørge fra Kommunernes Landsforening (KL) viser, at det kun er 50 ud af 98 kommuner, som svarer, at de fuldstændig har gennemført en energimærkning af deres bygninger.
Dét på trods af, at lovkravet om energimærkningen snart er tre år gammelt. Pr. 1. juli 2009 skulle landets kommuner nemlig have været færdige med at energimærke deres bygninger.

En fjerdel mangler
Antallet af kommuner, som endnu ikke har energimærket deres bygninger, kan være endnu højere, end rundspørgen umiddelbart viser.
Det mener specialkonsulent hos Dansk Byggeri, Jonas Møller, som henviser til, at en fjerdedel af kommunerne helt har undladt at svare på rundspørgen fra KL.

"Det er jo lidt foruroligende, at 23 kommuner mangler at svare. En fjerdedel, der ikke svarer, er alt for mange, og det virker sandsynligt, at dem, der ikke svarer, ikke er kommet så langt," siger Jonas Møller til Kommunen.

Bøder på vej
Klima -og energiminister Martin Lidegaard (R) er skuffet over kommunernes mangel på handling, skriver han i en mail til Kommunen. 

På nuværende tidspunkt arbejder han på et lovforslag, som skal gøre det muligt at give bøder til de kommuner, som ikke energimærker deres bygninger.

0:000:00