Konservative får ny klimaordfører

Den nye konservative ordføreropstilling er klar efter Britt Bagers indtræden i gruppen og Mette Abildgaards tilbagevenden fra barsel.

Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Erik Holstein

Konservatives Mette Abildgaard er igen politisk ordfører efter sin tilbagevenden fra barsel, men hun skifter om på sine øvrige ordførerskaber.

Lidt overraskende skal hun ikke længere have klimaområdet, hun bliver i stedet samtidig ældreordfører.

Konservative forklarer skiftet med ønsket om at opprioritere ældreområdet, der nu skilles fra sundhedsordførerskabet. Partiet har som ambition at udbygge det lidt hårde image med retspolitik, udlændingepolitik og skat til også at omfatte profilering på sociale områder, særlig ældreområdet.

Klima- og miljøområdet vil i stedet bliver varetaget af Mona Juul, der har haft klimaområdet i Mette Abildgaards fravær. Mona Juul har i forvejen erhvervs- og forbrugerområdet.

Den nye pige i klassen, den afhoppede Venstre-kvinde Britt Bager, bliver uddannelses- og forskningsordfører. Den ligeledes afhoppede Venstre-politiker Marcus Knuth sidder fortsat tungt på udlændinge- og integrationsområdet.

Her kan han spille sammen med Naser Khader, der er værdiordfører og retsordfører. Khader har samtidig posten som udenrigsordfører.

{{factbox:91908:C}}

 

 

0:000:00