Konservative udpeger ny miljø- og klimaordfører

AFLØSER: Der er rokade i Konservative, efter at Mette Abildgaard er gået på barsel. Erik Lund overtager hendes grønne ordførerskaber.

Mette Abilgaard går på barsel. Erik Lund overtager hendes ordførerskaber for miljø og klima.<br>
Mette Abilgaard går på barsel. Erik Lund overtager hendes ordførerskaber for miljø og klima.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Freja Søgaard

Åbningsdebatten i torsdags var den konservative gruppeformand Mette Abildgaards sidste gang i Folketingssalen, inden hun fredag gik på barsel.

Erik Lund bliver Mette Abildgaards stedfortræder i Folketinget og overtager hendes ordførerskaber på miljø-, klima-, beskæftigelses- og sundhedsområdet.

Anders Johansson overtager posten gruppeformand og politisk ordfører.

Den nye gruppeformand har siddet i Folketinget siden maj 2016, hvor Mai Mercado gik på barsel. Han fortsatte som medlem af Folketinget, da Mai Mercado i december 2016 blev børne- og socialminister.  

Kun Khader er ikke suppleant
Med Mette Abildgaard på barsel er Naser Khader det sidste konservative folketingsmedlem, der blev valgt ind ved valget i 2015. De resterende er suppleanter.

De konservative ministre har nemlig alle valgt at træde ud af folketingsgruppen for at gøre plads til suppleanter og dermed undgå en meget lille folketingsgruppe. 

Her er Mette Abilgaards farveltweet inden barslen:

Med disse skønne gaver fra søde kollegaer går jeg nu officielt på barsel. @AJohanssonC tager over som gruppeformand og politisk ordfører. Erik Lund som sundhed, miljø og klimaordfører. 💪🏽 Bare ring til dem, nat og dag! 😂😍 #dkpol #dkmedier pic.twitter.com/dJCev8kdfh

0:000:00