Krise-krav til ledere om at spare på energi

KRISE: Forbrugerne vil i krisen presse virksomhedsledere til at undgå spild i produktion, energiforbrug og distribution.
Rasmus Nielsen

Den økonomiske krise vil fremtvinge et radikalt værdiskifte, hvor forbrugere sætter virksomhederne under hårdt pres for at levere billige kvalitetsprodukter uden overflødig luksus.

Det kræver et nyt lederskab i virksomhederne, hvor de udvikler nye innovative vækstplatforme, samtidig med at de kompromisløst nedbarberer omkostningerne og fjerner overlødigt spild i produktion, energiforbrug og distribution.

Det vurderer en række fremtrædende internationale økonomer og managementeksperter over for Mandag Morgen.

"Før havde producenterne og forbrugerne mere kapital, end de kunne bruge. Nu er det modsatte tilfældet. Det skaber et pres for at levere mere leanproduktion og at forbruge mere lean," siger Yves Doz, der er professor ved en af verdens førende business schools, Insead.

Yves Doz er medlem af ugebrevets nye globale vækstråd, Global Growth Council. I dag lancerer vækstrådet et nyt website - www.globalgrowthcup.com - hvor der åbnes op for nominering af verdens bedste vækstmodeller.

0:000:00