LA og EL klar med ordførere - K´s på vej

ORDFØRERE: LA og EL forsætter med gamle kendinge på energiordførerposterne. K forventer at have et nyt navn på blokken, inden ugen er omme. S og SF venter, til der ligger et regeringsgrundlag klar.
Tyson W. Lyall
Villum Christensen og Per Clausen skal også i den kommende tid være energiordførere for henholdsvis Liberal Alliance og Enhedslisten.

Det står klart, efter partiernes folketingsgrupper, som de første efter valget, har fordelt ordførerskaberne imellem sig.

Konservative skal derimod med garanti sætte et nyt navn på posten, da hverken partiets hidtidige energiordfører Jørgen Lundsgaard eller partiets klimaordfører Tage Leegaard opnåede genvalg den 15. september.

K og DF på vej
Ifølge Konservatives pressetjeneste forventer partiet at sætte ord på samtlige ordførerskaber torsdag den 22. september.

Konservatives folketingsgruppe blev ved valget den 15. september mere end halveret, og det må derfor forventes, at de otte nuværende medlemmer i det kommende folketingsår skal varetage langt flere politikområdet end hidtil.

Dansk Folkeparti fordeler efter planen nye ordførerskaber torsdag-fredag i denne uge, og partiet vil ifølge presseafdelingen derfor være klar med fordelingen tidligst i starten af næste uge. Også her skal der et nyt navn på posten, da partiets hidtidige klima- og energiordfører, Per Dalgaard, ikke fik stemmer nok i Østjyllands Storkreds.

SF-S venter - V er tavse
Hos de formodede kommende regeringspartier S-SF oplyser man, at der ikke vil blive sat navn på nogle ordførerskaber, før der foreligger et regeringsgrundlag.

Danmarks største parti, Venstre, ønsker ikke at oplyse hvilken tidshorisont, man arbejder med. Her lyder opfordringen blot:

"Væbn jer med tålmodighed".

Folketingets åbning ligger i henhold til Grundloven hvert år på den første tirsdag i oktober. Den ligger i år den 4. oktober. Det forventes, at alle partierne har fordelt sine ordførerskaber inden denne dato.

0:000:00