Mette Frederiksen genudpeger Vestager som dansk EU-kommissær

GENUDNÆVNELSE: Radikales Margrethe Vestager står til at få fem år mere som EU-kommissær. Det siger den kommende statsminister Mette Frederiksen.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Emma Qvirin Holst

Efter fem år som konkurrencekommissær kan Margrethe Vestager formentlig se frem til fem år mere i EU-systemet.

Det står klart, efter den kommende statsminister Mette Frederiksen ifølge TV 2 har valgt at genudpege den populære danske kommissær.

"Vi vil foreslå, at den kommissær, vi allerede har udpeget fra dansk side, nemlig Margrethe Vestager, får lov til at fortsætte de kommende fem år," siger Mette Frederiksen til TV 2.

Hvert femte år efter europaparlamentsvalget sammensættes der en ny EU-Kommission, hvor alle medlemslande får mulighed for at sende en kommissær. Medlemslandenes valg af kommissær skal endelig godkendes af EU-kommissionsformanden og Europa-Parlamentet.

Det er endnu uvist, hvilken kommissærpost som Margrethe Vestager vil kunne få. Det er først, når der er valgt en formand for den nye EU-Kommission, at resten af Kommissionen bliver sammensat.

Margrethe Vestager er selv kandidat til den øverste toppost som formand. Men det ser indtil videre sort ud for hende, eftersom der ikke var et flertal for hende ved sidste uges topmøde, hvor netop fordelingen af topposter var på dagsordenen.

Men hvis det glipper for hende, kan hun meget vel komme på tale til en tung økonomisk kommissærpost ifølge EU-kilder i Bruxelles.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00