Mette Frederiksen: Hvis vi besluttede vejen til de 70 procent nu, ville det have alt for store konsekvenser

TV: Til efteråret fremlægger regeringen sit klimaprogram, der skal anskueliggøre, hvad der skal til for at nå klimamålet i 2030. ”Når vi omstiller vores samfund, vil det få konsekvenser,” varslede statsminister Mette Frederiksen (S) i sin tale ved Folketingets årlige afslutningsdebat.

Mads OutzenMorten Øyen

Statsminister Mette Frederiksen (S) brugte sin tale ved Folketingets årlige afslutningsdebat til at nævne nogle af de vigtigste opgaver for regeringen efter sommerferien.

Det handler blandt andet om udlændinge, Arne og genopretning af økonomien efter coronakrisen – og her kommer klima også til at spille en vigtig rolle, lød det fra statsministeren.

”Vi skal ikke kun genoprette. Vi skal også genopfinde. Omstille vores samfund,” sagde Mette Frederiksen og tilføjede, at regeringen til efteråret fremlægger sit klimaprogram, der skal samle de konkrete planer, regeringen ønsker at gennemføre, og anskueliggøre, hvad der skal til for at nå klimamålet om 70 procents reduktion af drivhusgasserne i 2030.

”Vi skal være ærlige over for hinanden. Når vi omstiller vores samfund, vil det få konsekvenser. Der vil være omkostninger. Der vil være dilemmaer. Hensyn, vi skal tage. Til den sociale balance. Til beskæftigelsen. Til vækst og konkurrencekraft,” sagde Mette Frederiksen og fortsatte:

”Hvis man besluttede vejen til de 70 procent nu. Med de teknologiske muligheder, vi har i dag. Så ville det have alt for store konsekvenser. Virksomheder ville lukke. Arbejdsløsheden ville stige endnu mere. Det ville være helt uholdbart.”

I talen sagde statsministeren, at ”vi” ikke kender vejen til de 70 procent, og derfor er vejen frem at ”investere, innovere og forske”, så der kan udvikles ”teknologier og løsninger, som kan reducere udledningerne markant."

”Vi skal gribe muligheden for et grønt sporskifte,” sagde Mette Frederiksen.

Se statsminister Mette Frederiksen tale om klima i afslutningstalen i videoen i toppen af artiklen.

{{toplink}}
Læs også

0:000:00