Minister forventer ny støttemodel til vindmøller inden sommer

STØTTE: Jeg arbejder for, at jeg kan præsentere et udspil om det fremtidige støttesystem for landvindmøller inden sommerferien. Sådan sagde energiminister Lars Christian Lilleholt (V) onsdag i folketingssalen.

Henrik Axel Lynge Buchter

Lars Christian Lilleholt (V) arbejder på hurtigst muligt at få en ny støttemodel klar for landvindmøller.

Det sagde ministeren ved onsdagens spørgetid, og målet er at være helt i mål med en ny ordning, inden energiforliget skal genforhandles.

"Arbejdet med en ny støttemodel er omfangsrig, og det vil have væsentlige konsekvenser for den måde, vedvarende energi støttes på. Det kræver, at vi er grundige i vores arbejde," sagde ministeren, da Søren Egge Rasmussen fra Enhedslisten stillede spørgsmål til ministeren.

Lilleholt fortalte samtidig, at man arbejder på en udbudsmodel, og at ministeren selv er tilhænger af en teknologineutral udbudsmodel.

Se et sammendrag af svaret ovenfor.

Dokumentation

Det spurgte Søren Egge Rasmussen (EL) energiminister Lars Christian Lilleholt (V) om:

"Hvad vil ministeren gøre for at sikre, at der bliver fastlagt regler for støtten til landvindmøller, der nettilsluttes efter den 21. februar 2018, og dermed leve op til sit løfte afgivet på konferencen om landvind på Christiansborg den 21. februar 2017, hvor ministeren sagde, at han godt kunne se, at en vindaftale landes inden et nyt energiforlig?"


0:000:00