Navneskift: Energi- og Olieforum vil afspejle fremtiden

NYT NAVN: "Drivkraft Danmark" forventes at blive Energi- og Olieforums nye navn efter generalforsamlingen 8. maj, hvor det skal til afstemning. Brancheforeningen ønsker nemlig også at rumme fremtidens energimix.

Branche- og arbejdsgiverorganisationen Energi- og Olieforum vil skifte til et navn, der mere matcher den omstilling, som energisektoren gennemgår. <br><br>
Branche- og arbejdsgiverorganisationen Energi- og Olieforum vil skifte til et navn, der mere matcher den omstilling, som energisektoren gennemgår.

Foto: Nils Meilvang/Ritzay Scanpix
Ninna Gøbel Rønberg

Både energien og energibranchen er i forandring og i gang med at omstille sig.

På tankstationer rundt i landet udgør den altovervejende energi på stationerne i dag blandet bæredygtige biobrændstoffer i benzin og diesel. Samtidig udbydes der også en række andre drivmidler som el, biogas, metanol og brint.

Der er således ikke længere tale om benzinstationer, men energistationer, lyder det fra Energi- og Olieforum.

Og netop den omstilling og udvikling i energisektoren ønsker brancheforeningen at understøtte ved at skifte navn til "Drivkraft Danmark".

"Vi ved ikke præcist, hvad fremtidens energimix bliver, men vi ved, at kunderne kan få dem på vores stationer og fra vores medlemmer. Det er den udvikling og omstilling, vi vil understrege med navnet "Drivkraft Danmark", udtaler direktør Jacob Stahl Otte i pressemeddelelsen fra Energi- og Olieforum.

Det nye navn forventes vedtaget til generalforsamlingen 8. maj 2018.

Organisationens rolle
Energi- og Olieforum er en branche- og arbejdsgiverorganisation for selskaber, der leverer energi til mobilitet, opvarmning og proces.

De repræsenterer medlemmer, som leverer 40 procent af det totale energiforbrug i Danmark. Og de vil blive ved med at løfte den opgave under det nye navn:

"Branchen har altid leveret sikker og stabil energi til forbrugerne i et marked, der konstant ændrer sig. Det er også vores opgave fremover," lyder det i meddelelsen.

0:000:00