Jørgen E. Olesen er ny institutleder på Aarhus Universitet

NAVNE: Den anerkendte klimaforsker Jørgen Eivind Olesen tiltræder som institutleder for Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet. Han har været konstitueret i stillingen siden september.

Ny institutleder Jørgen
Eivind Olesen er ifølge Clarivate blandt verdens 6.000 mest citerede forskere.
Ny institutleder Jørgen Eivind Olesen er ifølge Clarivate blandt verdens 6.000 mest citerede forskere.Foto: Lise Balsby/AU Kommunikation
Sofie Hvemon

1. marts kan Jørgen Eivind Olesen officielt kalde sig institutleder ved Institut for Agroøkologi. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Aarhus Universitet.

Jørgen Eivind Olesen går dermed fra at være konstitueret i stillingen til at blive fastansat institutleder for en seksårig periode.

"Jeg glæder mig til det forsatte samarbejde med Jørgen E. Olesen, og jeg tror på, han er den rette til at stå i spidsen for instituttet, så det vedbliver med at være en aktiv medspiller ind i det nye fakultet og i det nye fakultets strategiske retning," udtaler dekan Eskild Holm Nielsen i forbindelse med ansættelsen.

Succesfuld klimaforsker og nobelprismodtager
Jørgen Eivind Olesen har i hele sin karriere lagt vægt på samspillet mellem landbrug og klima med særligt fokus på klimaforandringerne.

Den nye institutleder er uddannet cand.agro. fra Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole. Hans karriere startede i 1983 ved Statens Planteavlsforsøg og har siden bragt Jørgen Eivind Olesen vidt omkring.

Blandt andet er den nye institutleder adjungeret professor ved Københavns Universitet samt to kinesiske universiteter. Han er desuden tidligere medlem af Klimakommissionen, Natur- og Landsbrugskommissionen og Etisk Råd.

Derudover var Jørgen Eivind Olesen som en del af FN’s Klimapanel, IPCC, med på det forskerhold, der i 2007 modtog Nobels Fredspris.

{{toplink}}

Ser frem til udfordringerne
Jørgen Eivind Olesen ser frem til de mange udfordringer, der følger med jobbet som institutleder. I pressemeddelelsen udtaler han:

0:000:00