Novozymes-chef til SF's landsmøde

DOKUMENTATION: Læs her adm. direktør Steen Riisgaards tale til SF's landsmøde.

Odense Congress Center 24. april 2010

Tak for invitationen til at tale ved jeres landsmøde.

Jeg ved at SF har svært ved at bevare pessimismen. Men Danmark står over for væsentlige udfordringer. Produktiviteten er lav og både det offentlige underskud og konkurrencen udefra vokser hastigt.

Tænk nyt 
I den kommende tid skal vi træffe nogle afgørende og upopulære valg for at sikre fortsat vækst og nye arbejdspladser. Vi bliver alle nødt til at tænke nyt og udfordre vanetænkningen. Det gælder for erhvervslivet, for jer i SF og for resten af samfundet.

Gevinsterne for Danmark ved bæredygtige biobrændstoffer er åbenbare: hurtig og effektiv CO2-reduktion, større forsyningssikkerhed, og tusindvis af nye grønne arbejdspladser i udkants-Danmark.

Steen Riisgaard
Adm. direktør

Vi må i arbejdstøjet. Set fra min stol i Novozymes er den økonomiske krise en velkommen lejlighed til at ta' fat og søsætte nye vækst-initiativer, der peger ind i fremtiden.

Heldigvis er der mange kræfter på tværs af det politiske spektrum som har indset, at vi skal fremme de industrier, der på en og samme tid kan skabe bæredygtig vækst og sikre jobs for både den ufaglærte og den universitetsuddannede.

Vi har gennem længere tid oplevet en stærk sammensmeltning af interesser mellem erhvervsliv, politikere og klima- og miljøorganisationer om at sætte kursen mod at blive en grøn vindernation. Og årsagen hertil er åbenlys: det er den grønne teknologi Danmark skal leve af i fremtiden.   


Bønder, Biler og Boliger 
Der er særligt tre områder hvor vi står stærkt i den globale konkurrence: inden for landbrug, transport og individuel opvarmning eller Bønder, Biler og Boliger - de ikke-kvotebelagte sektorer.

Hvis vi satser offensivt og investerer i udbygningen af fremtidens grønne infrastruktur, frem for at købe kortsigtede kvoter i udlandet, ligger her et enormt potentiale for Danmark:

Mere end 20,000 jobs, vækst og massiv CO2 reduktion

0:000:00