Ny debat: Er klimamålene vigtige eller spild af penge?

DEBAT: Altinget har samlet en række debattører, der skal diskutere, hvorvidt det er nødvendigt med særskilte klimamål i Danmark, eller om det er spild af penge at sætte fokus på dem. Mød panelet her.

I 2017 skal Folketinget se nærmere på særskilte klimamål i Danmark for 2030.

I forbindelse med det arbejde har Altinget samlet en række debattører, som skal se nærmere på, om klimamål er varm luft og spild af penge - eller om målene er vigtige.

Er det eksempelvis vigtigt at nå 40 procent CO2-reduktion i 2020? Og hvad skal være en del af klimamålene for 2030, hvis vi skal have dem?

Det er nogle af spørgsmålene, Altinget har stillet en række deltagere.

Mød panelet her:

Katrine Krogh Andersen
Forskningsdekan på DTU Pr. 1. juni 2016. Hun har en cand. scient. og ph.d. i fysik fra Københavns Universitet. Var tidligere forskningschef i DMI.

Jens Hauch
Vicedirektør og cheføkonom i Kraka. Han har tidligere været ansat i flere omgange i De Økonomiske Råds Sekretariat, har været forskningschef ved DTU-transport og har været sekretariatschef for og medlem af Krakas finanskrisekommission. Han er uddannet cand polit. og ph.d.

Claus Felby
Professor på Københavns Universitet. Claus Felby er tilknyttet Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning og er i sektion for skov, natur og biomasse. Han er forskergruppeleder for Biomassevidenskab og teknologi.

Maria Reumert Gjerding (EL)
Miljø- og klimaordfører. Maria Reumert Gjerding har været medlem af Folketinget siden valget i juni 2015. Hun er uddannet cand.scient. i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier ved RUC.

John Nordbo
Klima- og miljøchef i WWF Verdensnaturfonden. John Nordbo er uddannet cand.scient.pol fra Københavns Universitet i 1995.

Jarl Krausing
International chef i Concito. Jarl Krausing er uddannet cand.scient.pol og har beskæftiget sig med miljø, energi, klima og klimafinansiering igennem hele sin karriere.

Andreas Steenberg (R)
Klimaordfører for Radikale. Andreas Steenberg er kandidat i statskundskab fra Aarhus Universitet og har arbejdet som lærer ved Herning Gymnasium. Han har siddet i Folketinget for Radikale siden 2011 og er valgt i Vestjyllands Storkreds.

Mikkel Dencker (DF)
Klimaordfører og energiordfører for Dansk Folkeparti. Mikkel Dencker har læst økonomi på Københavns Universitet og været medlem af Folketinget siden 2001. Han er derudover viceborgmester i Hvidovre Kommune og medlem af bestyrelsen for Veks, Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S.

Forrige artikel Kraka: Blinkede Danmark først, eller viser vi klimavejen? Kraka: Blinkede Danmark først, eller viser vi klimavejen? Næste artikel Interesseorganisationer: Der er brug for Viking Link Interesseorganisationer: Der er brug for Viking Link