Ny debat: Hvad skal vi have ud af COP25 i Madrid?

TEMADEBAT: Hvad er de mest afgørende emner på COP 25, som løber af stablen i disse uger i Madrid? Altinget Energi og Klima tager debatten. Mød paneldeltagerne her.

Oprindeligt var planen, at årets store FN-klimakonference skulle afholdes i Santiago i Chile, men uroligheder i landet betød, at det i sidste øjeblik er blevet rykket til Spanien.
Oprindeligt var planen, at årets store FN-klimakonference skulle afholdes i Santiago i Chile, men uroligheder i landet betød, at det i sidste øjeblik er blevet rykket til Spanien.Foto: Sergio Perez/Reuters/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Nu begynder COP25, som denne gang finder sted i Madrid. Oprindeligt var planen, at årets store FN-klimakonference skulle afholdes i Santiago i Chile, men uroligheder i landet betød, at det i sidste øjeblik er blevet rykket til Spanien.

Årets COP er en trædesten frem mod 2020, som bliver et afgørende år, hvor mange lande skal indmelde nye nationale klimamål på COP26 i Glasgow.

Implementering af Paris-aftalen fra 2015 og spørgsmålet om klimafinansiering er blandt de vigtigste emner de kommende uger.

Men hvor ligger knasterne i forhandlingerne, som går i gang nu i Madrid? Og hvor er det mest afgørende, at der bliver gjort fremskridt, så COP25 bliver en succes?

Det har vi på Altinget Energi og Klima spurgt en række debattører om i en ny debatrække om COP25-mødet.

Du kan møde debatpanelet her.

Sebastian H. MernildSebastian Mernild
Professor i klimaforandringer og glaciologi og direktør for Nansencentret i Bergen

 

Dewi Naidu DylanderDewi Dylander
Underdirektør, PKA, og tidligere dansk chefforhandler ved de internationale klimaforhandlinger

0:000:00