Ny debat: Regeringens 70 procentsmål

DEBAT: Regeringen har sammen med sine støttepartier sat et meget ambitiøst mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030. Kan det lade sig gøre, og hvordan? Altinget tager debatten de kommende uger.

Et historisk og ambitiøst skridt, lød det fra eksperter, da den ny S-regering med nogle af sine støttepartier lancerede sit nye klimamål: 70 procent reduktion af udledningen af drivhusgasser i 2030 i forhold til niveauet i 1990. 

Målet er meget ambitiøst – så ambitiøst, at flere også har peget på, at det kan blive både dyrt og svært. Regeringen har også allerede selv indrømmet, at det ikke bliver nemt. 

"Det er et meget ambitiøst mål, og det bliver særlig svært at nå den sidste del af målet fra 65 procent til 70 procent. Det vil kræve virkemidler, vi endnu ikke kender, og derfor en tæt involvering af Klimarådet og andre eksperter for at nå i mål," står der i forståelsespapiret.

Også den nye klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) slår fast, at det er en meget stor opgave, der nu ligger på hans bord.

”Vi løser ikke opgaven alene med ny teknologi eller adfærdsændringer. Vi skal begge dele. Man skal se for sig, at det er en omkalfatring af hele vores samfund,” siger Dan Jørgensen til Altinget.

På Altinget: energi og klima vil vi de kommende uger tage debatten om, hvordan Danmark kommer i mål med 70 procentsmålsætningen.

Du kan møde debatpanelet her: 

Connie HedegaardConnie Hedegaard
Tidligere klimaminister og EU-klimakommissær

 

 

Lars Gårn HansenLars Gårn Hansen
Miljøøkonomisk vismand

 

 

Brian Vad MathiesenBrian Vad Mathiesen
Professor, Institut for planlægning, Aalborg Universitet København

 

Christian Peter IbsenChristian Ibsen
Direktør i tænketanken Concito

 

 

Ulrich BangUlrich Bang
Klima- og energichef, Dansk Erhverv

 

 

Maria Reumert GjerdingMaria Reumert Gjerding
Præsident i Danmark Naturfredningsforening

 

 

Claus EkmanClaus Ekman
Direktør for Det Økologiske Råd

 

 

Monika SkadborgNilly TaheriMonika Skadborg og Nilly Taheri
FN-ungdomsdelegater for klima og miljø

 

 

Forrige artikel Blå partier efterlyser regeringsudspil til klimalov Blå partier efterlyser regeringsudspil til klimalov Næste artikel Aarhus Universitet erkender brøler: Erhvervet påvirkede nyhed om oksekødsrapport Aarhus Universitet erkender brøler: Erhvervet påvirkede nyhed om oksekødsrapport
Forskningsminister: ”Nu binder vi os til den grønne mast”

Forskningsminister: ”Nu binder vi os til den grønne mast”

INTERVIEW: Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har talt for at få mere politisk kontrol med fordelingen af forskningsmidlerne. Den skal skubbes i en grøn retning, mener hun og regeringen. Nu siger hun, at hun også vil følge mere med i, om pengene så kommer ud og gøre gavn for den grønne omstilling. Hvis ikke, skal der sadles om fra politisk side.