Lilleholt har fundet ny departementschef

JOBSKIFTE: Direktør i Energistyrelsen Morten Bæk forlader sin stilling for at blive departementschef hos Lars Christian Lilleholt (V) i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Morten Bæk er ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse. 

”Jeg glæder mig til at være med til at sætte retningen for et ministerium, som arbejder med så store og gennemgribende samfundsdagsordener. Og så glæder jeg mig til at sætte mig i stolen som øverste chef for de mange kompetente medarbejdere i ministeriets departement og styrelser,” siger Morten Bæk om sin nye stilling.

Morten Bæk har været ansat i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, siden ministeriet blev oprettet i 2007. I den tid har han blandt andet været ansat som kontorchef, afdelingschef og senest som direktør for Energistyrelsen. Nu er turen så kommet til det absolutte topjob i ministeriet, hvor han fra 15. maj er ansat som departementschef. 

Han afløser garvede Thomas Egebo, som efter godt 16 år som departementschef i skiftende ministerier er blevet direktør i det offentligt ejede selskab Energinet. 

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) hæfter sig også ved Morten Bæks mange års erfaring og indgående kendskab til ministeriet:

”Jeg er rigtig glad for at kunne byde Morten velkommen som ny departementschef i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Morten har et indgående kendskab til ministeriet, og jeg er sikker på, at han vil kunne træde ind i rollen som departementschef fra første dag. Det er vigtigt, for vi står over for nogle store og spændende opgaver – ikke mindst forhandlingen af en ny energiaftale,” siger energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt.

Morten Bæk er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. Før han kom til Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har han blandt andet arbejdet som konsulent og som fuldmægtig i Udenrigsministeriet (se faktaboks). 

Det er endnu ikke blevet offentliggjort, hvem der afløser Morten Bæk som direktør for Energistyrelsen. Indtil en afløser er fundet, er Stig Uffe Pedersen konstitueret direktør.

Forrige artikel Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge Grønt overblik: Det skal du holde øje med i denne uge Næste artikel Ny departementschef: Vi skal bruge mange flere kræfter på digitalisering Ny departementschef: Vi skal bruge mange flere kræfter på digitalisering
Politisk slinger skaber usikkerhed om elbiler

Politisk slinger skaber usikkerhed om elbiler

FEATURE: Bilbranchen kan levere elbiler og ladestandere. Energiselskaberne kan levere strømmen til dem. Og danskerne vil gerne sidde bag rattet. Spørgsmålet er, om politikerne kan finde 50 milliarder kroner til velfærd andre steder end hos benzinbilerne og skabe den nødvendige ro på markedet.