Ny pulje skal sikre klimafokus i lokal anlægsoffensiv

BYGGERI: Realdania frigiver 45 millioner kroner fra en ekstraordinær covid-19-pulje til at understøtte grønne og energirigtige løsninger i kommunalt byggeri.

Foto: Colourbox
Kim Rosenkilde

Kommuner landet over skal huske at tænke grønt og bæredygtigt, når de det kommende halvanden år renoverer og bygger nyt for ekstra mange milliarder kroner.

Det vil Realdania i hvert fald understøtte med en ny pulje på 45 millioner kroner, som er særligt målrettet kommunerne.

”Med puljen vil vi gerne give kommunerne lidt ekstra luft i budgetterne og dermed større mulighed for at tænke byggeri og klimamål endnu mere sammen,” siger Realdanias filantropidirektør, Nina Kovsted Helk.

Puljen er en del af Realdania særlige covid-19-indsats, der samlet lyder på 175 millioner kroner.

De mange kommunale byggerier skal hurtigt i gang. Men det høje tempo må ikke blive på bekostning af en anden vigtig krise, som også kræver handling her og nu, nemlig klimakrisen.

Nina Kovsted Helk
Filantropidirektør i Realdania

Med kommunernes økonomiaftale for 2021 er der lagt op til et historisk højt kommunalt anlægsniveau på 21,6 milliarder kroner.

Husk klimakrisen, når I bygger
Og i indeværende år forventes også et ekstraordinært højt niveau set i lyset af, at kommunernes anlægsloft er blevet suspenderet for at holde aktiviteten i gang i en covid-19-ramt samfundsøkonomi.

Formålet med millionpuljen fra Realdania er, at give yderligere mulighed for at indtænke og prioritere bæredygtighed og grønne løsninger i de mange kommunale renoverings- og byggeprojekter, der bliver sat i gang i år og næste år.

”De mange kommunale byggerier skal hurtigt i gang. Men det høje tempo må ikke blive på bekostning af en anden vigtig krise, som også kræver handling her og nu, nemlig klimakrisen,” siger Nina Kovsted Helk i en pressemeddelelse.

Puljen skal hjælpe kommunerne med at indhente målrettet rådgivning om, hvordan de kan styrke den klimamæssig bæredygtighed i kommende byggeprojekter.

0:000:00