Nye coronatiltag: Dan Jørgensen udskyder lovforslag

LOVBEHANDLING: Regeringen vil dæmpe aktiviteten i Folketinget frem mod vinterferien. Derfor udskydes en lang række lovforslag. Klimaminister Dan Jørgensen (S) udskyder behandlingen af flere lovforslag.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

Corona rammer på ny lovarbejdet i Folketinget.

Frem til vinterferien midt i februar vil regeringen nemlig sætte Folketingets arbejde på vågeblus for at mindske smitterisikoen på Christiansborg og i ministerierne.

Det gøres ved, at en række lovforslag, samråd, debatter og spørgsmål ikke behandles i de kommende uger, men udskydes til efter vinterferien.

Klimaminister Dan Jørgensen udskyder derfor behandlingen af tre lovforslag, oplyser Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet til Altinget.

"Det bemærkes, at den kommende lovafvikling på nuværende tidspunkt er til drøftelse i Folketingets Udvalg for Forretningsorden," tilføjer ministeriet.

I februar vil regeringen komme med en ny tidsplan for lovarbejdet.

”Regeringen vil i forbindelse med den kommende februar-redegørelse, som jeg forventer at oversende til Folketinget før vinterferien, prioritere i lovafviklingen i den resterende del af samlingen i lyset af smitteudviklingen,” skriver statsminister Mette Frederiksen (S) i et brev til Folketingets formand.

På Klima-, Energi- og Forsyningsministeriets område udskydes disse tre lovforslag til efter vinterferien, der slutter 21. februar.

 

{{toplink}}

0:000:00