Nyt borgerligt parti: Klimapolitikken er blevet blå bloks akilleshæl

NYT PARTI: Det nye, borgerlige parti, Fremad, har klimaet som en af sine politiske mærkesager. Partiet støtter 70-procentsmålsætningen og er klar til at sælge Ørsted.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Andreas ArpPeter Pagh-Schlegel

Et nyt politisk parti har set dagens lys.

Torsdag annoncerede de to tidligere LA-profiler Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Christina Egelund, at de har stiftet det værdiliberale parti Fremad, der har klimaet som en af sine vigtigste mærkesager.

"Vi har taget klimapolitikken som en af vores fem mærkesager, fordi vi mener, det er et af de mest afgørende politiske udfordringer, vi skal have løst," siger Christina Egelund i et interview med Altinget.

Hun mener, at de øvrige borgerlige partier er kommet for sent ind i "den klimapolitiske kamp".

Der er ingen tvivl om, at de røde partier har været bedre til at tage klimapolitikken seriøst tidligere.

Christina Egelund
Politisk ordfører, Fremad

"På den måde er klimapolitikken blevet den akilleshæl for blå blok, som udlændingepolitikken var det i lang tid for rød blok. Der er ingen tvivl om, at de røde partier har været bedre til at tage klimapolitikken seriøst tidligere," siger Egelund.

Støtter op om regeringens klimamål
Da Simon Emil Ammitzbøll-Bille tager sit mandat med fra Liberal Alliance, er Fremad allerede repræsenteret i Folketinget.

Her forhandles der i disse uger om en ny klimalov, der skal indeholde et mål om at reducere drivhusgasudledningerne med 70 procent i 2030 i forhold til 1990.

Rundt om forhandlingsbordet sidder kun de partier, der bakker op om regeringens mål, og Christina Egelund kan fortælle, at Fremad også støtter op om 70-procentsmålsætningen.

Adspurgt om, hvorvidt Fremad så forventer at blive en del af aftalen om klimaloven, svarer Egelund:

Dokumentation

Det mener Fremad om klimaet

De menneskeskabte klimaforandringer er en af de største politiske problemer i dag og skal behandles derefter: Vi skal bruge både en stor mængde politisk energi og en stor pose penge – både herhjemme og internationalt – på dels at mindske CO2-udledningen, dels at afbøde de skadelige virkninger af et varmere klima.

Vi skal udbygge vores klimamæssige forcer, fordi Danmark på den måde kan spille en vigtig global rolle på trods af sin størrelse. Initiativer gennem EU er helt afgørende, fordi det er Danmarks bedste chance for at påvirke de globale markeder og løsninger.

En langsigtet klimaindsats forudsætter en stærk økonomi. Investeringer i både nutidige grønne løsninger og i forskning af fremtidens teknologispring er dyrt – men vi har som samfund ikke råd til at lade være. Derfor går klimapolitikken hånd i hånd med en vækstdrevet økonomisk politik. 

Fremad vil være garanten for, at den stærke klimapolitik også er rationel.

Kilde: Partietfremad.dk


0:000:00