Debat

Nyt debatpanel: Hvad betyder de lave oliepriser?

DEBAT: Olieprisen er den laveste siden 2004, og der er ikke umiddelbart udsigt til, at det vender. Nu står et nyt panel klar til at diskutere mulige konsekvenser for dansk økonomi og den grønne omstilling. Mød debattørerne her.

Foto: Colourbox.dk
Minna Møbjerg Stevnhoved
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Oliepriserne er de laveste i mange år, og der er ingen udsigt til, at bunden er nået. Årsagerne til udviklingen er mange og tæller fra det amerikanske skifereventyr, over Irans comeback på det vestlige marked til faldende efterspørgsel og finansiel uro.

Sammen har en cocktail af faktorer presset prisen, og i stedet for at sænke produktionen holder OPEC-lande stædigt fast i deres markedsandele.

Mens resultatet åbenlyst presser olieøkonomier som Saudi-Arabien, Rusland og Azerbaijan, så er konsekvenserne for Danmark mere tvetydige.

Derfor har Altinget: energi og klima og Altinget: forsyning samlet et nyt debatpanel, der den kommende måned vil diskutere de lave olieprisers konsekvenser for dansk økonomi og grøn omstilling.

Panelet præsenteres nedenfor, og du er som læser altid vedkommen til at deltage i debatten, enten ved at benytte kommentarfeltet i bunden af indlæggene, eller ved at sende et indlæg til [email protected].

Kim Mortensen Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme
Han tiltrådte som direktør for Dansk Fjernvarme i 2011 og sad forinden seks år i Folketinget for Socialdemokraterne. Oprindeligt er Kim Mortensen uddannet elektriker, men har desuden tilbragt en årrække i undervisningsverdenen hos AOF og Esbjerg Højskole.

Martin Kruse Martin Kruse, fremtidsforsker ved Instituttet for Fremtidsforskning
Martin er fremtidsforsker og har siden 2003 hjulpet kunder med at udvikle deres strategi og til at forberede sig på de tendenser, risici og muligheder, der udfolder sig i deres eksterne miljø. Han beskæftiger sig med vand, energi, fødevare og klima og har blandt andet forfattet den norske olieindustris 40års foresight analyse.

Christian Peter Ibsen Christian Ibsen, direktør i Concito
Christian Ibsen er uddannet cand. polit. med fokus på miljøøkonomi. Dette bragte ham i 2014 til direktørskolen i den grønne tænketank Concito, som han tiltrådte efter knap fem år som plan- og klimachef i Fredensborg Kommune. Tidligere har han blandt andet været forbi Miljøministeriet og Klima- og Energiministeriet, i hvilken forbindelse han blandt andet var involveret i forberedelserne til COP15.

Hans Henrik Lindboe Hans-Henrik Lindboe, partner i Ea Energianalyse
Hans-Henrik Lindboe er partner i Ea Energianalyse, som han var med til at stifte i 2005. Forud herfor arbejdede han fem år som afdelingsleder hos Energinet.dk og har i det hele taget en bred professionel baggrund i den danske energisektor. Lindboe er uddannet ingeniør fra DTU fra 1988. 

Stine Leth Rasmussen  Stine Leth Rasmussen, afdelingschef i Dansk Energi
Stine Leth Rasmussen kom til stillingen som afdelingschef i Dansk Energi for godt et år siden. Forinden havde hun tilbragt en årrække i centraladministrationen, de sidste to år som kontorchef i Energistyrelsen.

Bo Cerup-Simonsen Bo Cerup-Simonsen, direktør for Center for Olie og Gas, DTU
Han har været direktør for DTU's Center for Olie og Gas siden august 2014. Centret blev oprettet i 2013 som resultat af den danske regerings serviceeftersyn i foråret 2013. Cerup-Sørensen er oprindeligt uddannet civilingeniør fra DTU og har en professionel baggrund i både forskningsverdenen og erhvervslivet – senest som chef for Mærsk Maritime Technology, hvor han sad frem til 2014.

Peter Stigsgaard Peter Stigsgaard, direktør i Energi- og Olieforum
Peter Stigsgaard har siden 2004 siddet som direktør for brancheorganisationen Energi- og olieforum (EOF), der repræsenterer olie-, benzin og LPG-selskaber i Danmark. Forud for denne stilling sad han som retail- og marketingschef i Q8. Oprindeligt er Peter Stigsgaard uddannet cand. mag. fra Københavns Universitet, hvorfra han dimitterede i 1974.

Lars Gårn Hansen Lars Gårn Hansen, professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi
Han er professor ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi samt medlem af De Økonomiske Råds formandskab. Set bort fra en kort afstikker til Økonomiministeriet har Lars Gårn Hansen brugt sit professionelle liv på forskning, hvor hans fokus ligger på miljø-, ressource- og forbrugerregulering samt forbrugeradfærdsøkonomi.

Allan Sørensen Allan Sørensen, seniorchefkonsulent hos Dansk Industri
Allan Sørensen er seniorchefkonsulent i Dansk Industri, hvor han har tilbragt hele sin karriere. Han er DI’s internationale økonom og følger udviklingen i global økonomi, dansk eksport og konkurrenceevne. Allan Sørensen er uddannet cand.polit. fra 2005.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00