PensionDanmark køber amerikanske vindmøller af E.ON

KORT NYT: PensionDanmark har købt halvdelen af tre amerikanske vindmølleparker af den tyske energikoncern E.ON.

PensionDanmark har mandag købt halvdelen af tre amerikanske vindmølleparker af den tyske energikoncern E.ON. Investeringen supplerer PensionDanmarks investering i Anholt og Nysted havmølleparker, skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse. 

De amerikanske on-shore-vindmølleparker er beliggende i henholdsvis Texas og Pennsylvania og indeholder teknologier fra Vestas, Siemens og General Electric. 

Administerende direktør for PensionDanmark, Torben Möger Pedersen siger:

"Det er vores første direkte investering i amerikanske vindmølleparker og vores første partnerskab med E.ON, der er et af verdens største energiselskaber. Investeringerne i vindmølleparkerne i Danmark og nu også USA sikrer et stabilt og sikkert afkast på niveau med aktier i mange år frem, så vores mål er at fortsætte med et højt tempo i denne type investeringer."

For E.ONs vedkommende er det deres første partnerskab med en institutionel investor.  
CFO for E.ON, Marcus Schenck, kalder aftalen et væsentligt skridt i deres strategi for at skabe mere værdi for mindre kapital. Desuden viser aftalen, hvor vigtig E.ONs energiinfrastruktur er for investorer som PensionDanmark.

PensionDanmark har i dag direkte og indirekte investeringer i infrastruktur for 6 milliarder kr., og målsætningen er at investere yderligere 12 milliarder kr. i infrastruktur over de næste fem år.

PensionDanmark erhverver halvdelen af ejerskabet til parkerne, mens E.ON varetager den daglige drift af parkerne.

E.ON-koncernen er et af verdens største energiselskaber med anlæg i Europa, Rusland og USA. E.ON har 79.000 ansatte og omsatte i 2011 for ca. 842 mia. kr. 

 

0:000:00