PensionDanmark vinder to priser

KORT NYT: PensionDanmark har vundet to priser for sine grønne investeringer. De to priser blev givet for Environmental Finance Personality og årets investering i bioenergi.
PensionDanmark har vundet to af det internationale tidsskrift Environmental Finances årlige priser inden for klima, energi og miljø.

Det skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse.

Prisen for kategorien Environmental Finance Personality of 2013 blev tildelt administrerende direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen for hans internationale arbejde med direkte investeringer i vedvarende energiprojekter.

Samtidig blev prisen også givet for hans aktive bidrag til FN's arbejde på området for klimainvesteringer, hvor Torben Möger Pedersen er en del af en gruppe investorer, der rådgiver Ban Ki-moon, generalsekretær i FN.

Her skal arbejdet frem til klimatopmødet i New York i september 2014 belyse private investorers betydning for finansieringen af vedvarende energi.

Torben Möger Pedersen er desuden nyligt udpeget medlem af Private Sector Advisory Group for FN's Green Climate Fund.

Prisen for årets investering i bioenergi i 2013 blev tildelt engelske Brigg Renewable Energy Plant, der er et biomassefyret kraftværk. PensionDanmark investerede sidste år i kraftværket via fonden Copenhagen Infrastructure I og er eneste investor.

"Vi er naturligvis glade for priserne - og prisen til mig skynder jeg mig at sende videre til de dygtige kollegaer i PensionDanmarks investeringsafdeling og til teamet i Copenhagen Infrastructure Partners. Vores satsning på infrastrukturinvesteringer giver et meget attraktivt afkast til vores medlemmer og hjælper samtidig med til omstillingen til en mere bæredygtig energiproduktion. Vi er en langsigtet investor og har fokus på at kombinere gode afkast med en høj grad af samfundsmæssigt ansvar," siger Torben Möger Pedersen.

0:000:00