Podcast: Der venter et hæsblæsende efterår med klimaforhandlinger

AJOUR: Hvordan skal landbruget blive klimavenligt? Hvordan kommer der rent faktisk flere elbiler på vejene? Og hvad med den grønne skattereform? De svar skal politikerne forsøge at finde svar på i efteråret. Altingets klimaredaktør sætter fokus på dét i dagens udsendelse.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Det er nok af vanskelige klimaforhandlinger at tage fat på i efteråret for regeringen og de folkevalgte klimaordførere på Christiansborg.

Godt nok blev der indgået en klimaaftale lige inden sommeren, hvor man tog de første skridt mod klimamålet om 70 procent reduktion af drivhusgasserne i 2030.

Men der er stadig lang vej i mål. Lige om hjørnet venter sprængfarlige forhandlinger om udskiftning af danskernes benzin- og dieselbiler uden at slå hul i statskassen, klimavenlig landbrug og en grøn skattereform.

Med andre ord er banen kridtet op til en række vanskelige klimaforhandlinger. Det sætter Altingets energi- og klimaredaktør, Morten Øyen, fokus på i dagens udgave af Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

Forrige artikel Podcast: Coronakrisen får regeringen til at udskyde klimaslagsmål Podcast: Coronakrisen får regeringen til at udskyde klimaslagsmål Næste artikel Podcast: Tre lynanalyser, der guider dig igennem finanslovens vigtigste emner Podcast: Tre lynanalyser, der guider dig igennem finanslovens vigtigste emner
Forskningsminister: ”Nu binder vi os til den grønne mast”

Forskningsminister: ”Nu binder vi os til den grønne mast”

INTERVIEW: Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har talt for at få mere politisk kontrol med fordelingen af forskningsmidlerne. Den skal skubbes i en grøn retning, mener hun og regeringen. Nu siger hun, at hun også vil følge mere med i, om pengene så kommer ud og gøre gavn for den grønne omstilling. Hvis ikke, skal der sadles om fra politisk side.