Podcast: Kan man være et grønt foregangsland og stadig hente olie op af undergrunden?

AJOUR: Skal Danmark være et grønt foregangsland, må der ikke gives nye tilladelser til at hente olie op af undergrunden, mener regeringens støttepartier og Alternativet. Ministeren er tavs, men nu skal han i samråd. Få overblik over sagen i Altinget Ajour.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Alle regeringens støttepartier bakker nu op om, at der ikke skal gives en ny tilladelse til at lede efter olie i Nordsøen.

Den idé fik ny vind efter sommerferien, og siden da har Konservative meldt ud, at de mener, at man bør udskyde beslutningen om at give nye tilladelser til olieudvinding i Nordsøen til foråret. Der skal ellers efter planen falde en afgørelse om de nye tilladelser i løbet af efteråret.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) har været tavs over for de krav, som partier omkring ham er kommet med, men på torsdag skal ministeren i samråd om sagen.

Altinget Ajour giver dig overblikket over sagen om nordsøolien i dagens udsendelse, hvor journalist på Altingets klimaredaktion Andreas Arp er gæst.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Derfor tøver regeringen med at male finansloven grøn Podcast: Derfor tøver regeringen med at male finansloven grøn Næste artikel Podcast: Utålmodigheden stiger til forhandlingerne om klimaloven Podcast: Utålmodigheden stiger til forhandlingerne om klimaloven
Erhvervslivet: Giv os en fokuseret, grøn forskningsstrategi

Erhvervslivet: Giv os en fokuseret, grøn forskningsstrategi

SATS: Der skal flere penge til forskning og udvikling af nøgleteknologier i den grønne omstilling, men pengene skal gives med et større blik for, hvad samfundets gevinster er. Det er de store mål med DI og Dansk Energis forslag til en grøn forskningsstrategi. Ifølge Klimarådets formand er tankerne rigtige.