Podcast: Nu får klimaet sin lov, men hvor bindende er den?

AJOUR: Hvad sker der egentlig, hvis man bryder klimaloven? Og hvorfor har politikerne haft behov for at nævne så mange hensyn til eksempelvis velfærdssamfundet og erhvervet i aftaleteksten?

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Fredag blev landets politikere enige om en aftale, der skal sikre det ambitiøse mål om at reducere drivhusgasserne med 70 procent inden 2030.

Det er første skridt på vejen mod et klimaneutralt samfund i 2050.

Men hvordan gik det egentlig med alle de knaster, der var undervejs i forhandlingerne – og hvad vil der ske, hvis en regering i fremtiden ikke overholder klimaloven?

Det ser Altinget Ajour nærmere på i dagens udsendelse, hvor vi også ser nærmere på, hvorfor politikerne har haft behov for at skrive, at klimaindsatsen skal tage hensyn til eksempelvis velfærden og erhvervet.

Dagens gæst er klimaredaktør Morten Øyen.

Abonner i iTunes | Spotify | RSS

Forrige artikel Podcast: Utålmodigheden stiger til forhandlingerne om klimaloven Podcast: Utålmodigheden stiger til forhandlingerne om klimaloven Næste artikel EU-podcast: Klimakamp på topmøde, mens Boris Johnson rydder bordet i britisk politik EU-podcast: Klimakamp på topmøde, mens Boris Johnson rydder bordet i britisk politik