Podcast#2: Oh Angela! Oh Martin! Tysk regeringskrise, vindmøller og Paradise Papers

PODCAST: Det brænder på i Berlin for at få lavet en ny regering, mens Theresa May trækker Brexit-tegnebogen, og Europa-Parlamentet diskuterer skattesnyd. Hør om det og mere til i et nyt afsnit af Altingets podcast om Europa.

Er det Europas borgerlige regeringer, der har gødet jorden for, at store virksomheder og rige mennesker kan omgå skat i stor stil?

Det mener socialdemokraten Jeppe Kofod, mens Venstres Morten Løkkegaard afviser den fremstilling. Til gengæld er de enige om, at den massive skatteunddragelse på tværs af kontinentet er et stort problem, som EU bør kunne gøre noget mere ved.

I det andet afsnit af Altingets nye Europa-podcast, ’Parlamentet’, har Thomas Lauritzen besøg i studiet af de to EU-parlamentarikere for at tale om afsløringerne i Paradise Papers.

Som sædvanlig diskuterer han også nogle af ugens vigtigste begivenheder i Bruxelles med Altingets EU-redaktør, Rikke Albrechtsen. Denne gang handler det blandt andet om et nyt forslag om reform af unionens landbrugsstøtte, parlamentets pres for at få mere ambitiøse EU-mål for vedvarende energi og forventningerne til et milliard-udspil fra den britiske regering i forhandlingerne om Brexit.

Ugens analyse handler om det umage par Angela Merkel og Martin Schulz, der prøver at finde hinanden for at danne en ny regering i Tyskland.

Og så er det for resten den årlige nationale pommes frites uge i Belgien: La Semaine de la Frite!

Hør om det hele i denne uges podcast.

Klik her og abonner på Parlamentet i iTunes. Find os på Soundcloud her.

Næste artikel Podcast#4: Sláinte! Fremtidsdebat, topledere og en Brexit-skål med irsk whisky Podcast#4: Sláinte! Fremtidsdebat, topledere og en Brexit-skål med irsk whisky
Forskningsminister: ”Nu binder vi os til den grønne mast”

Forskningsminister: ”Nu binder vi os til den grønne mast”

INTERVIEW: Forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen har talt for at få mere politisk kontrol med fordelingen af forskningsmidlerne. Den skal skubbes i en grøn retning, mener hun og regeringen. Nu siger hun, at hun også vil følge mere med i, om pengene så kommer ud og gøre gavn for den grønne omstilling. Hvis ikke, skal der sadles om fra politisk side.