Radikale går til angreb på elbil-alliance

KONTROVERS: Dansk Elbil Alliance bruger kun klima-argumenter, når det passer i energibranchens kram, mener Radikale. Og nu støtter Alliancen tilmed et “klimaskadeligt” forslag, siger radikal ordfører.

Andreasg Steenberg (R).
Andreasg Steenberg (R).Foto: ft.dk
Lasse Lange

Der er næppe noget, der er så trist, som når to gamle venner lægger sig ud med hinanden. Beskyldninger fyger gennem luften, og det kan hurtigt blive bittert og beskidt.

Et gammelt venskab, der i disse dage kører på lidt halvflade batterier, er det, der i årevis har eksisteret mellem Radikale og Dansk Elbil Alliance.

I løbet af den seneste uges tid er Radikales klima- og energiordfører Andreas Steenberg således gået til offentligt angreb på de gamle venner i elbil-foreningen.

Elbil-entusiasterne bruger kun klima-argumenter, når det passer i deres kram, de tænker mere på el-selskabernes bundlinje end på elbilernes fremtid, og de støtter et “klimaskadeligt skatteforslag”.

Omtrent sådan lyder kritikken, som Andreas Steenberg har fremført på Twitter.

Overfor Altinget forklarer Andreas Steenberg, at han er blevet “lidt provokeret” af Dansk Elbil Alliances støtte til regeringens tanker om at flytte PSO-afgiften over på finansloven.

“I stedet for lige at se sit snit til at hjælpe den nuværende regering, burde man have kæmpet for den nuværende PSO-ordning, der fungerer ret godt,” siger Andreas Steenberg.

De har en åbenlys interesse
PSO-afgiften på el giver et årligt provenu på godt 8 milliarder kroner, som blandt andet går til investeringer i vindmøller og anden vedvarende energi. Andreas Steenberg og Radikale er bekymrede for, om der vil blive slækket på de grønne energiinvesteringer, hvis de skal til at blive finansieret over finansloven.

Dansk Elbil Alliance hører under Dansk Energi, der repræsenterer danske elselskaber. Andreas Steenberg mistænker på den baggrund Dansk Elbil Alliance for at bekymre sig mere for forholdene for elselskaber end for elbiler.









0:000:00