Regeringen: Klimaloven fremsættes til februar

LOVKATALOG: Klimalov, regulering af fjernvarmen, iblandingskrav og biogas er blot nogle af de ting, Dan Jørgensen (S) kommer med lovforslag til i det kommende år. Få et overblik her.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

170 nye lovforslag har den nye S-regering linet op til det nye folketingsår. 12 af dem hører hjemme hos klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S).

Det blev offentliggjort tirsdag, da regeringen i forlængelse af åbningen af Folketinget  offentliggjorde lovprogrammet.

Og der er er ikke just store overraskelser på programmet fra Dan Jørgensen.

Mange af lovforslagene er opfølgning på ældre aftaler – ikke mindst energiaftalen, arv fra den tidligere regering og opfølgning på EU-lovgivning.

{{toplink}}
Læs også

Klimalov til februar
To ”egne” lovforslag er der dog med. Den mest omtalte er naturligvis klimaloven, der ifølge statsminister Mette Frederiksen (S) skal være på plads ”inden jul” – ifølge lovprogrammet kommer selve lovforslaget dog først i Folketinget i anden halvdel af februar.

Før en ny klimalov er vedtaget af Folketinget, må man derfor nok forvente at være et godt stykke inde i det nye år.

Den anden ting er egentlig både en arv fra den gamle regering og opfølgning på EU-lovgivning. Det er nemlig sådan, at EU kræver, at vedvarende energi skal udgøre mindst ti procent af energiforbruget i 2020.

210 millioner til iblandingskrav
Med det nye lovforslag skal der skrues op for iblandingsprocenten for bæredygtige biobrændstoffer – fra de nuværende 5,75 til 7,6 procent. Det er marginalt lavere end de 8 procent, VLAK-regeringen spillede ud med for et år siden i deres klima- og luftudspil.

0:000:00