Regeringen nedsætter vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi

VÆKSTTEAM: Regeringen nedsætter nyt vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi. Vækstteamet skal komme med anbefalinger til bedre rammevilkår for dansk erhvervsliv.

"Regeringen ønsker, at Danmark fortsat skal være et foregangsland på det grønne område," lyder det fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).
"Regeringen ønsker, at Danmark fortsat skal være et foregangsland på det grønne område," lyder det fra erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Katja Holm

Regeringen nedsætter nyt vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi. Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse.

Lanceringen kommer kort tid efter, at regeringen har fremlagt sit udspil til en ny energiaftale. Nu skal et nyt vækstteam give anbefalinger til regeringen, når det gælder bæredygtighed og digitalisering i dansk erhvervsliv. Målet er, at erhvervsudvikling og grøn omstilling skal kunne gå hånd i hånd. Og initiativet skal sikre, at virksomheder kan realisere digitaliseringens potentiale til at skabe innovation og eksport, der gavner miljøet.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) siger, at regeringen blandt andet har sat en ambition om at fordoble eksporten af energiteknologi frem mod 2030.

"Regeringen ønsker, at Danmark fortsat skal være et foregangsland på det grønne område. Det viser ambitionsniveauet i energiudspillet, og det viser regeringens øvrige politik på det grønne område," siger erhvervsministeren i pressemeddelelsen.

Fakta
Vækstteamet for grøn energi- og miljøteknologi består af følgende medlemmer:
  1. Lars-Peter Søbye, CEO, COWI (Formand)
  2. Mads Nipper, CEO, Grundfos
  3. Steen Donner, Adm. Direktør, DTU Science Park
  4. Hanne Christensen, Managing Director, Water, Rambøll
  5. Märtha Rehnberg, Partner, DareDisrupt
  6. Helene Egebøl, CEO, Schneider
  7. Claus Madsen, CEO, ABB Danmark
  8. Christian Venderby, Senior Vice President, Vestas
  9. Martin Manniche, Stifter, Formand og CEO, Greenwave Systems
  10. Malou Aamund, Direktør, Google Danmark
  11. Johanne Staugaard Johansen, Stifter og CEO Maple

Kilde: Erhvervsministeriet

Formanden for vækstteamet bliver CEO i COWI Lars-Peter Søbye. Han ser frem til at løfte opgaven. I de kommende seks måneder vil vækstteamet udvikle en række anbefalinger til regeringen, som ifølge Lars-Peter Søbye skal være konkrete, målbare og realistiske.

"Det er afgørende vigtigt for dansk erhvervsliv og Danmark, at vi bevarer vores globale førerposition. Jeg glæder mig til at rulle ærmerne op og arbejde tæt sammen med en række af de andre stærke aktører i branchen og de involverede ministerier," siger Lars-Peter Søbye i pressemeddelelsen.

Danske virksomheder har udviklet grønne teknologiske løsninger inden for vand, spildevand, affald, energieffektivisering og vedvarende energi. Vi skal sætte yderligere fart i innovationsindsatsen og blive endnu bedre til at sælge løsningerne til udlandet.

Troels Ranis
Branchedirektør i DI Energi

Dansk Industri bakker op
Hos Dansk Industri bliver vækstteamet hilst varmt velkommen. 

”Digitaliseringen rummer betydelige muligheder for at udvikle løsninger til at fremme et grønt og ressourceeffektivt samfund. Mange danske energi- og miljøvirksomheder arbejder allerede i dag målrettet på at udnytte digitaliseringens muligheder i forhold til mere grøn energi og mindre ressourcespild. Vækstteamet kan sikre, at vi bliver endnu bedre til at udnytte digitaliseringens muligheder,” siger branchedirektør Troels Ranis fra DI Energi.

Hos Dansk Industri håber man, at vækstteamet vil fremsætte konkrete forslag, der sætter yderligere skub i udviklingen af digitale grønne løsninger i Danmark og i udlandet. 

0:000:00